είναι αυτό φιλία;

Συγγενείς των ανταλλάξιμων που μετανάστευσαν από την Τουρκία στην Ελλάδα μαζί με Τουρκάλες γυναίκες άνοιξαν πίτα, στο 8ο φεστιβάλ πίτας του Ορτάκιοϊ.

Στο φεστιβάλ που οργανώθηκε από τον δήμο Σηλυβρίας, γυναίκες από Τουρκία μαζί με γυναίκες-συγγενείς των ανταλλάξιμων που μετανάστευσαν στην Ελλάδα, θέλοντας να δώσουν μήνυμα φιλίας έκαναν ζυμάρι κα έδειξαν τις δεξιότητες τους.

Υπό την ηγεσία του Μεγάλου Συλλόγου Ανταλλαγής Πληθυσμών και στα πλαίσια της 94ης επετείου  ανταλλαγής πληθυσμών Ελλάδας-Τουρκίας, συγγενείς αυτών που μετανάστευσαν στην Ελλάδα μαζί με Σηλυβριώτες μετείχαν στο φεστιβάλ.

Στο φεστιβάλ αυτό Τουρκάλες γυναίκες μαζί με γυναίκες συγγενείς αυτών που μετανάστευσαν στην Ελλάδα, έκαναν πίτες. Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των επισκεπτών για την εκδήλωση αυτή στην οποία οι γυναίκες έδειξαν τις δεξιότητες τους.

Oι εκδηλώσεις που έγιναν με αφορμή την 94η επέτειο ανταλλαγής πληθυσμών, πραγματοποιήθηκε υπό δυνατή βροχή.

Στο φεστιβάλ πήραν μέρος καλεσμένοι που ήρθαν από την Ελλάδα, ενώ έγινε και επίδειξη παραδοσιακών χορών.

Λόγω της έντονης βροχής οι μετέχοντες βίωσαν δύσκολες στιγμές και το πρόγραμμα συναυλιών ακυρώθηκε, ενώ αργότερα θα ανακοινωθεί η βαθμολογία στον διαγωνισμό καλύτερης πίτας.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/05/08/%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%cf%85%cf%84%cf%8c-%cf%86%ce%b9%ce%bb%ce%af%ce%b1/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.