Raqqa: Η απελευθέρωση της πιο κοντά απο ποτέ

από την ελευθεριακή κοινότητα

Συρία: Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις και το ΙΣΙΣ συμφωνούν για την απόσυρση των τζιχαντιστών από την πόλης της  Raqqa

Μία πραγματικά ευχάριστη είδηση κυκλοφόρησε πριν από λίγη ώρα από το ρώσικο πρακτορείο ειδήσεων Russia Today. Μία είδηση που αν είναι αλήθεια φέρνει πιο κοντά την απελευθέρωση χιλιάδων ανθρώπων από την τρομοκρατία των ισλαμιστών φονταμενταλιστών, αποσοβεί τον θάνατο εκατοντάδων  αμάχων και την περαιτέρω καταστροφή ακόμα μιας πόλης.  Η έκκληση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων προς τους πλήρως περικυκλωμένους άντρες του Ισλαμικού Χαλιφάτου να εγκαταλείψουν την πόλη με ασφάλεια των ίδιων και των οικογενειών τους  έως το τέλος του μήνα, μοιάζει να βρίσκει πρόσφορο έδαφος.

«Με βάση αξιόπιστες πληροφορίες από ανεξάρτητες πηγές στην Raqqa, οι διοικητές  των SDF και του ΙΣΙΣ έχουν συμφωνήσει για την ίδρυση ενός ασφαλούς διαδρόμου στη Νότια κατεύθυνση της Raqqa για να μετακινηθούν οι ένοπλοι της πόλης προς την Παλμύρα στην Ανατολική Χομς,» ανέφερε το αραβόφωνο γραφείο του RT επικαλούμενο  πηγές στο ρωσικό υπουργείο.

Οι πηγές είπαν επίσης στο RT ότι οι ρωσικές δυνάμεις στη Συρία εξετάζουν ορισμένα μέτρα για την αποτροπή της εφαρμογής της συμφωνίας, προσθέτοντας, «Τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη σφυροκόπησαν μια φάλαγγα 39 οχημάτων του ISIL που μεταφέρουν όπλα κατά μήκος του δρόμου από την Raqqa στην Παλμύρα, καταστρέφοντας 32 βαριά εξοπλισμένα οχήματα και σκοτώνοντας πάνω από 120 τρομοκράτες «.

Τοπικές πηγές ανέφεραν την Πέμπτη ότι το ΙΣΙΣ απέσυρε πλήρως τα μέλη του από ορισμένες περιοχές και συνοικίες της Raqqa.

Η αραβική ιστοσελίδα του πρακτορείο ειδήσεων  Σπούτνικ  ανέφερε ότι το Ισλαμικό Χαλιφάτο  εκκένωσε τις περιοχές της al-Dari’eyeh, Mafraq al-Jazra, al-Hasiweh και al-Hawayej καθώς και την περιοχή Bain al-Jisrin.

Πρόσθεσαν ότι από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης της Raqqa βρίσκονται χωρίς την παρουσία των μελών του ΙΣΙΣ και των οικογενειών τους.

Σύμφωνα με τις πηγές, το Ισλαμικό Χαλιφάτο δεν έχει δηλώσει το λόγο για το μέτρο αυτό.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/05/28/raqqa-%ce%b7-%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%85%ce%b8%ce%ad%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%b9%ce%bf-%ce%ba%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%ac-%ce%b1%cf%80%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%ad/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.