πεδίο ψυχρού πολέμου, το Μαυροβούνιο

 

Ιούνιος 1, 2017. 15:14

Ποντγκόριτσα

Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου εξέδωσε κατάλογο στον οποίο περιέχονται 149 πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα-«Persona non grata», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Μεταξύ των ονομάτων αυτών της «μαύρης λίστας» της Ποντγκόριτσα είναι αυτό των: αναπληρωτή πρωθυπουργού Ντμίτρι Ρογκοζίν, του Γραμματέα Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Νικολάι Πατρούτσεφ και του Ραμζάν Καντίροφ , ηγέτη της Δημοκρατίας της Τσετσενίας.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει, επίσης, άτομα που υποστηρίζουν την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσία.

Η απόφαση της κυβέρνησης της Ποντγκόριτσα, ανακοίνωσε ότι απαγορεύει, ακόμη, την είσοδο σε άτομα που στηρίζουν ενεργά τις πολιτικές που παραβιάζουν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας. Επιπλέον, δεν έχουν το δικαίωμα να διαθέσουν τον πλούτο τους και τους πόρους τους στο Μαυροβούνιο, όπως δημοσιεύει η τοπική έκδοση «pobjeda» (Νίκη).

Η εφημερίδα σημειώνει ότι για την απαγόρευση του Ρογκοζίν στο Μαυροβούνιο αιτίες είναι η ενεργός και ανοιχτή υποστήριξή του, στην ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσία.

Από την άλλη πλευρά, όπως σημειώνουν τα μέσα ενημέρωσης, η Ρωσία ετοιμάζει μια «μαύρη λίστα» με ονόματα 79 πολιτών του Μαυροβουνίου που θα απαγορεύεται η πρόσβασή τους στο ρωσικό έδαφος.

Μεταξύ αυτών είναι ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, Ντούσκο Μάρκοβιτς, ο πρόεδρος Ιβάν Μπράγιοβιτς και ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος των Σοσιαλιστών, Μίλο Τζουκάνοβιτς.

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα του Μαυροβουνίου.

(pobjeda.net)

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/06/01/%cf%80%ce%b5%ce%b4%ce%af%ce%bf-%cf%88%cf%85%cf%87%cf%81%ce%bf%cf%8d-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%ad%ce%bc%ce%bf%cf%85-%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b1%cf%85%cf%81%ce%bf%ce%b2%ce%bf%cf%8d%ce%bd%ce%b9%ce%bf/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.