αμερικανοτσολιαδισμός ως άμυνα στην τουρκική απειλή

Το δημοσίευμα της Birlik αναφέρεται στις προθέσεις του αμερικανοτσολιά μας υπουργού Άμυνας, ο οποίος από την έναρξη της θητείας του προωθούσε αδιακρίτως τον αμερικανικό παράγοντα ως αμυντικό όπλο κατά της πραγματικής τουρκικής απειλής, να μετατρέψει τη Λάρισα σε Ιντσιρλίκ. Ακριβώς πάνω σε αυτό το πλαίσιο της αναγνώρισης από τον δυνάστη ΗΠΑ των καλών υπηρεσιών του απέναντι στην τουρκική πολιτική που από το 2003 αυτονομήθηκε και σήμερα βαδίζει στο δρόμο του ανταγωνισμού με όλο και πιο πληρέστερη αντζέντα απέναντι στις ΗΠΑ, ο υπουργός συζητά πασιχαρής το ενδεχόμενο της ανάληψης αυτού του ρόλου. Η βάση του Ιντσιρλίκ δεν αντικαθίσταται βέβαια -με βάση την κοινή λογική- αλλά η προσπάθεια της Ελλάδας να εγκολπώνεται όλο και περισσότερο η ελληνική πολιτική τον αμερικανικό παράγοντα είναι τουλάχιστον χρήσιμο. Αυτό συνέβη και με την εισδοχή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, για το προσφυγικό (δήθεν) ζήτημα.

http://tourkikanea.gr/wp-content/uploads/2017/06/abd-panos-larisa.jpg

Ως εναλλακτική στην βάση των ΗΠΑ στο Ιντζιρλίκ, μπορεί να υπάρξει η 110η αεροπορική βάση στην Λάρισα. Διότι προς αυτή την κατεύθυνση είναι οι εξελίξεις στην Ελλάδα. Τις μέρες αυτές υπάρχει αμερικανική κινητικότητα στην Ελλάδα. Επιτροπή Αμερικανών Αξιωματικών ερευνά αεροπορικές βάσεις της Ελλάδας που είναι εγκατεστημένες κοντά στο Αιγαίο ή σε ακτές )Ανδραβίδα, Άκτιο και άλλες περιοχές). Στόχος είναι να βρεθεί βάση εναλλακτική και κατάλληλη για τις ΗΠΑ μετά από το Ιντζιρλίκ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η αμερικανική επιτροπή εξέτασε την 348 Μοίρα Τακτικής Αναγνώρισης που τον περασμένο μήνα ανεστάλη η λειτουργία της και βρίσκεται στην 110η αεροπορική βάση.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα από την 110 ΠΜ επιχειρεί μόνο η 337 Μοίρα με αεροσκάφη F-16 Block 52+.

Όπως είναι γνωστό τον περασμένο μήνα ο υπουργός Αμύνης της Ελλάδας είχε μια ευρεία συνάντηση και λεπτομερή σχετικά με αυτό το θέμα συνάντηση με τον διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων Ευρώπης Τίμοθι Μ. Ρέι και την ομάδα του, που είχαν επισκεφτεί την Ελλάδα.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/06/16/%ce%b1%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%bf%cf%84%cf%83%ce%bf%ce%bb%ce%b9%ce%b1%ce%b4%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%89%cf%82-%ce%ac%ce%bc%cf%85%ce%bd%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd/

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

css.php