το αμερικανικό χρίσμα στον αχυράνθρωπο του Μπερίσα, στην Αλβανία

Το γεγονός ότι διέκοψε την προεκλογκή του εκστρατεία ο αχυράνθρωπος του Μπερίσα, Λουζίμ Μπάσα, προκειμένου να μεταβεί στις ΗΠΑ, δείχνει τη σημασία που έχει η κίνησή του για να πάρει το χρίσμα από τον αμερικανό πρόεδρο. Ούτως ή άλλως ο Ράμα ο οποίος τάχθηκε υπέρ της εκλογή Χίλαρι είναι περελθόν προσωπικά για τον πρόεδρο Τραμπ. Από την άλλη τα πράγματα δεν αφορούν μόνο προσωπικά τον πρόεδρο του ΔΚ αλλά την πάγια θέση των ΗΠΑ μετά την αλβανική μεταπολίτευση και ιδιαίτερα μετά τον πόλεμο του 1999 υπέρ των αλβανών κοσοβάρων να χρησιμοποιεί τον αλβανικό παράγοντα ελεγχόμενο όμως από τις επικίνδυνες μεγαλοϊδεατικές του προοπτικές επανένωσης των Αλβανιών. Ο Λ. Μπάσα φαίνεται ότι εξυπηρετεί περισσότερο αυτήν την πολιτική ή έτσι τουλάχιστον δείχνει, μέχρι…

αυτός ο αντίχειρας πια…
 ———————————————

Ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας, Λουζλίμ Μπάσα, κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής του στις ΗΠΑ, συναντήθηκε με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μπάσα στο λογαριασμό του στο Facebook αναφέρθηκε στη συνάντηση αυτή χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση αυτή ως μια ‘κολοσσιαία ενθάρρυνση και έμπνευση για το κίνημά μας για τη δημοκρατία των πολιτών, για μια ισχυρή οικονομία και ένα ασφαλές αύριο για όλους τους Αλβανούς».Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις ΗΠΑ, είχε συνάντηση και συνομιλίες με αξιωματούχους της κυβέρνησης σχετικά με τις πολιτικές του προέδρου Τραμπ.

«Μόλις τελείωσα τη διήμερη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατά τη διάρκεια της «Εβδομάδας του Λευκού Οίκου για την ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού», επανεξετάσθηκαν οι πρωτοβουλίες της φορολογικής διαχείρισης Τραμπ, η επαγγελματική κατάρτιση, η πρακτική άσκηση και η χρηματοδότηση των μελετών», σημείωσε ο Μπάσα.

Ανέφερε, επίσης, την «απεριόριστη συμπαράσταση» του προέδρου Τραμπ και την υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Αλβανία και τους Αλβανούς.

Λόγω της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, ο Μπάσα ανέστειλε, προσωρινά, την προεκλογική του εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/06/16/%cf%84%ce%bf-%ce%b1%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%87%cf%81%ce%af%cf%83%ce%bc%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b1%cf%87%cf%85%cf%81%ce%ac%ce%bd%ce%b8%cf%81%cf%89/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.