Η Ιατρική Ακαδημία της Μεσοποταμίας εγκαινιάστηκε στη Ροζάβα

https://anfenglish.com/rojava/medical-academy-of-mesopotamia-opened-in-rojava-21159

Στη Ροτζάβα και ολόκληρη τη Συρία εγκαινιάστηκε η πρώτη Ιατρική Ακαδημία που έχει ανοίξει ποτέ. Αυτή η ακαδημία θα επικεντρωθεί στη δημόσια υγεία.

 

Ο Δρ Hamit Tekin, υπεύθυνος της Ιατρικής Ακαδημίας της Μεσοποταμίας, επεσήμανε ότι η πρακτική άσκηση καθώς και η θεωρητική εκπαίδευση θα διδάσκονται στην ακαδημία αναφέροντας οτι: «Θέλουμε να προσφέρουμε στην κοινωνία τις ιατρικές γνώσεις που κάποτε είχαν κλαπεί από αυτή. ”

Η Ιατρική Ακαδημία της Μεσοποταμίας έχει ανοίξει στην πόλη Serêkaniyê της Ροτζάβα.

Ο Δρ Hamit Tekin μίλησε στο ANF για την εκπαίδευση και την εργασία που προσφέρει αυτή η Ακαδημία.

Ο Dr.Tekin δήλωσε ότι η Ιατρική Ακαδημία της Μεσοποταμίας είναι η πρώτη του είδους που ανοίγει στη Ροχάβα και συνέχισε: «Αυτή η Ιατρική Ακαδημία που βλέπετε εδώ είναι μια εντελώς νέα αντίληψη για τη Ροζάβα αλλά και για ολόκληρη τη Συρία» Σε αυτή την Ιατρική Ακαδημία της Μεσοποταμίας θα θέλαμε πρώτα απ ‘όλα να εκπαιδεύσουμε τους νοσηλευτές και μετά την πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα έχουμε έξι εντατικά εξάμηνα ιατρικής υποστήριξης που θα ολοκληρώνουν συνολικά τρία χρόνια Η Ιατρική Ακαδημία θα ενισχύσει τα προγράμματα και τα μαθήματα της όλο και περισσότερο και επικεντρώνεται κυρίως στα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα. ”

Δεν θα υπάρχουν εισαγωγικές εξετάσεις αλλά πρακτικές δεξιότητες θα είναι αποφασιστικές,

Η Tekin τόνισε ότι οι φοιτητές της Ακαδημίας θα εκπαιδευτούν σε δύο διαφορετικά τμήματα και  συνεχίζει: “Θα εκπαιδεύουμε τους σπουδαστές σε δύο τομείς: ο πρώτος θα είναι ο εντοπισμός και η θεραπεία μιας ασθένειας. Για το λόγο αυτό έχουμε θέσει ως πρωταρχικό στόχο την άρση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, την εισαγωγή μιας υγιεινής διατροφής και των καλών συνθηκών για την ανθρώπινη ψυχολογία, στο πλαίσιο της οποίας προσφέρουμε μια εκπαίδευση δύο επιπέδων. Το εκπαιδευτικό μας σύστημα εμπεριέχει την στενή συνεργασία με τις κοινότητες των χωριών και των γειτονικών περιοχών, αναζητώντας μια λύση εξεύρεσης για τα προβλήματα της κοινωνίας στο σύνολό της και θα προσπαθήσουμε να λύσουμε τα προβλήματα στις ρίζες τους ».

Ο Tekin υπενθύμισε ότι ο διαβήτης είναι μια ευρέως διαδεδομένη ασθένεια στη Rojava, προσθέτοντας: “Περισσότερο από το να κυνηγάμε με την ίδια την ασθένεια, θα πάμε βαθύτερα στην υπόθεση και θα δουλέψουμε μάλλον στις αιτίες της. Αυτό που θέλουμε είναι να εκπαιδεύσουμε το παραϊατρικό προσωπικό από το μηδέν Επίσης, να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των ανθρώπων της Rojava. Αυτή είναι η βασική προϋπόθεση μας. Επιπλέον, θα διερευνήσουμε διεξοδικά τα ίδια τα αίτια και όλους τους παράγοντες που διευκολύνουν την εμφάνιση των ασθενειών προτού να εκδηλωθούν έχοντας στην πραγματικότητα την ευκαιρία να  να οικοδομήσουμε σε αυτή τη βάση ένα σύστημα που παρέχει Μια υγιεινή ζωή στην κοινωνία ».

Επικεντρώνοντας στο  KOBANÊ

Ο Δρ Tekin επεσήμανε ότι από αυτή την άποψη το Kobanê αποτελεί το κέντρο όλων των ιατρικών δραστηριοτήτων στην Rojava, προσθέτοντας: “Στο Kobanê έχουμε εκτός από το μεγάλο νοσοκομείο του Kobanê επίσης ένα γυναικολογικό κέντρο και ένα παιδιατρικό νοσοκομείο. Επιδή υπάρχει έληψη  προσωπικού ξεκινάμε πρώτα να εκπαιδεύουμε νοσηλευτές. Οι συνάδελφοί μας του νοσοκομείου του Kobanê είναι σήμερα όλοι δραστήριοι στις πρώτες γραμμές του μετώπου περιθάλποντας  τους αγωνιστές των YPG και YPJ Οι νέοι μας ιατροί που θα αποφοιτήσουν από αυτόν τον εκπαιδευτικό κύκλο θα περιθάλπουν από τη μία πλευρά τους τραυματίες του μετώπου και από την άλλη πλευρά, θα εργάζονται και στις απαραίτητες υπηρεσίες των νοσοκομείων. Με αυτούς τους κύκλους ιατρικής εκπαίδευσης μπορούμε να τοποθετήσουμε επαγγελματίες συντρόφους στην διάθεση των ανθρώπων που θα είναι σε θέση να εργάζονται σε όλους τους τομείς ταυτόχρονα ».

Τα συστήματα των διαφόρων χωρών έχουν ελεγχθεί.

Ο Tekin δήλωσε επίσης ότι εξέτασαν τις εμπειρίες πολλών διαφορετικών χωρών για τη δημιουργία του δικού τους ειδικού εκπαιδευτικού προγράμματος και τόνισε ότι έχουν μοντελοποιηθεί στα συστήματα υγείας χωρών όπως η Κούβα, η Βενεζουέλα, η Κίνα και η Ρωσία. Ο Tekin συνέχισε: “Θα προσφέρουμε εκπαίδευση που συμμορφώνεται με το μοντέλο που διαμορφώνεται μετά από όλες αυτές τις έρευνες. Η κύρια διαφορά του εκπαιδευτικού μας συστήματος είναι η απουσία προγράμματος εξετάσεων”.

Ο Tekin παρατήρησε ότι εξαλείφοντας το σύστημα εξετάσεων, κατάλαβαν ότι εξελίχθηκε μια πιο χαλαρή αλλά και αμελής ατμόσφαιρα, η οποία για να αποφευχθεί τοποθέτησαν το βάρος περισσότερο στις πρακτικές ασκήσεις. Ο Tekin εξήγησε επίσης ότι για αυτούς η χρονική περίοδος που λαμβάνεται η εκπαίδευση δεν ενδιαφέρει, αλλά αυτό που μετράει είναι ότι οι σπουδαστές επενδύουν πραγματικά σε αυτήν την εκπαίδευση και εφαρμόζουν τις γνώσεις τους στην πράξη. Είπε: “Σπουδαστές που έχουν αρκετή αυτοπεποίθηση και μπορούν να ικανοποιήσουν την ακαδημία και τους διδάσκοντες μας, μπορούν να αποφοιτήσουν επίσημα από την ιατρική εκπαίδευση. Αντί της κλασικής διδακτορικής εκπαίδευσης, δίνουμε περισσότερη έμφαση στην πρακτική παραϊατρική εκπαίδευση των ερασιτεχνών”.

Οι ιατρικές γνώσεις που κλάπηκαν από την κοινωνία θα επιστραφούν σε αυτή.

Ο Δρ Tekin επεσήμανε ότι η παλαιά κλεμμένη γνώση που κληρονόμησε η κοινωνία πρέπει να της δοθεί πίσω ξανά, λέγοντας: «Θα μεταφέρουμε πάλι τη γνώση της ιατρικής στην κοινωνία και θα την μετατρέψουμε ξανά σε  μια παράδοση. Θα καταβάλουμε μεγάλες προσπάθειες σε αυτό. Ωστόσο, καθώς η Rojava έχει ακόμη μεγάλη ανάγκη σε μερικούς τομείς έκτακτης ανάγκης, θα επικεντρωθούμε επίσης σε αυτές τις κατηγορίες. Η καρδιά και η χειρουργική των νεύρων θα είναι ο κύριος στόχος μας, καθώς και η πλαστική χειρουργική και η μικροβιολογική ιατρική.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/07/25/%ce%b7-%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%ce%ba%ce%b1%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b1%ce%bc%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%b5/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.