Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις έχουν απελευθερώσει το 45 % της πόλης Raqqa

από την ελευθεριακή κοινότητα

Οι  Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις έχουν απελευθερώσει το 45 τοις εκατό της πόλης Raqqa

 

Η εκπρόσωπος της αίθουσας επιχειρήσεων της εκστρατείας  «Οργή του Ευφράτη», Jeihan Sheikh Ahmad, ανακοίνωσε ότι οι μαχητές των SDF κατέλαβαν τον έλεγχο σε οκτώ γειτονιές ή το 45% της πόλης Raqqa μετά από 47 ημέρες χωρίς παύση επιχειρήσεων  κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου..

Η Jeihan επεσήμανε ότι οι SDF πολιορκούν στους τρομοκράτες του Χαλιφάτου από τέσσερις κατευθύνσεις, προσθέτοντας ότι η επιχείρηση εκαθάρησης βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλες τις τέσσερις κατευθύνσεις.

η εκπρόσωπος των SDF πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχουν έντονες συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του Χαλιφάτο και των κουρδικών δυνάμεων σε έξι συνοικίες της πόλης της Raqqa.

Η Jeihan δήλωσε επίσης ότι σύντομα θα απελευθερωθούν οι δύο γειτονιές του Hosham Abdul Malek στο Νότο και του Al-Barid στα βορειοδυτικά της πόλης.

Πηγές ανέφεραν ότι οι SDF συνεχίζουν να πλήττουν τις θέσεις του Χαλιφάτου από διάφορες κατευθύνσεις και προωθούνται προς το κεντρικό τμήμα της πόλης.

Πρόσθεσαν ότι οι Κούρδοι μαχητές εκδίωξαν τους άντρες του Χαλιφάτου από την ιστορική Ακρόπολη του Haron al-Rashid και κατάφεραν να προχωρήσουν 700 μέτρα στη γειτονιά προς το κέντρο της πόλης.

Οι πολιτοφύλακες των SDF, εν τω μεταξύ, κατέλαβαν την πλατεία al-Mazareh βόρεια της γειτονιάς al-Barid.

Οι κουρδικές δυνάμεις εισήλθαν στην παλιά γειτονιά της Raqqa και κέρδισαν τον έλεγχο πάνω από το ήμισυ της φτάνοντας στο Παλιό Μεγάλο Τζαμί.

Επίσης, οι αγωνιστές των SDF έσπρωξαν το ISIL από το 75% του Αρχαίου Τείχους του Raqqa και πλησίασαν τα σιλό της πόλης.

Οι δυνάμεις υπό την καθοδήγηση των Κούρδων κατέλαβαν επίσης τον έλεγχο των χωριών Ajil και Kasreh Mohammad Aqa.

Ενημερωμένες πηγές ανέφεραν ότι  νέες δυνάμεις αποστέλλονταν στην πόλη της Raqqa για να συναντήσουν τους συντρόφους τους στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/07/25/%ce%bf%ce%b9-%cf%83%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%ac%ce%bc%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%ad%cf%87/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.