Πρωθυπουργός Σκοπίων (Σ εγ: πΓΔΜ): Ο στρατός μας προετοιμάζει την πλήρη ένταξή μας στο ΝΑΤΟ

Η στρατηγική επιδίωξη των αμερικανών, που ενέτειναν την κρίση που είχε και ενδογενή αίτια (διαφθορά, αυταρχισμός, εθνικισμός) ικανά για να δημιουργηθεί ο πολιτικός διχασμός, ήταν και είναι η πλήρης ένταξη των Βαλκανίων στις στρατιωτικές στοχεύσεις του ΝΑΤΟ (με χρήματα και πολιτική διεργασία της ΕΕ). Η κρίση λοιπόν πήρε διεθνείς διαστάσεις σε σημείο απειλής διάλυσης της χώρας (πρόταση Ροχραμπάχερ) προωθήθηκε ο αλβανικός παράγοντας ως βασικός παράγοντας διαίρεσης στο πλαίσιο των “δικαιωμάτων” (παλιό κόλπο των γαλλοβρεττανών στην Μέση Ανατολή του μεσοπολέμου), προωθείται η φιλία με τη μητέρα-χώρα Βουλγαρία και μια κυβέρνηση που ενέδωσε στον αλβανικό παράγοντα έχει γίνει πλέον ο θυρωρός της χώρας. Μια απάντηση όμως έρχεται από τη Βουλγαρία, στο γιατί όλα αυτά (εντάξει όχι όλα, κάποια βασικά).

“Οι στρατιώτες μας ανοίγουν το δρόμο της χώρας προς το ΝΑΤΟ”- Ο Ζόραν Ζάεφ με την υπουργό Άμυνας επισκέφθηκαν το στρατόπεδο στο Κρίβολακ

Ιούλιος 31, 2017. 18:48

Σκόπια (Σ εγ: πΓΔΜ).

«Οι στρατιώτες μας ανοίγουν το δρόμο για την πλήρη ένταξη της χώρας μας στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ στο κέντρο στρατόπεδο Κρίβολακ κατά την ημέρα της άσκησης «Dragon Gurdian 17».

«Είναι πράγματι μεγάλη χαρά να βλέπουμε το στρατό μας να συμμετέχει με τον στρατό των ΗΠΑ, να ασκεί δραστηριότητες,  οι οποίες εφαρμόζονται παντού στον κόσμο. Οι στρατιώτες μας μαζί με τους Αμερικανούς στρατιώτες και τους στρατιώτες από τις χώρες της ΕΕ, φροντίζουν για τη συνολική ειρήνη στον κόσμο, για να διατηρήσουν ένα τόσο πολύτιμο πράγμα, την ελευθερία», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Ζάεφ δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα ευτυχής που ο στρατός των Σκοπίων (Σ εγ: πΓΔΜ) συμμετέχει στις ασκήσεις ανοίγοντας το δρόμο για την πλήρη ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

«Στο Κρίβολακ», τόνισε ο πρωθυπουργός, «μπορεί μελλοντικά να δημιουργηθούν υποδομές για την εκπαίδευση των στρατιωτών μας που συμμετέχουν σε διεθνείς αποστολές».

«Η κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο εξετάζει τη βελτίωση του συνολικού προϋπολογισμού για το στρατό μας. Αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο για εμάς, για τη συνολική ετοιμότητα του στις ειρηνευτικές αποστολές σε όλον τον κόσμο», είπε.

Ο Ζάεφ τόνισε ότι αισθάνεται υπερήφανος που ο στρατός των Σκοπίων (Σ εγ: πΓΔΜ), βρίσκεται ισάξιος με τον αμερικανικό στρατό και ασκεί δραστηριότητες με επαγγελματισμό.

Στην άσκηση παραβρέθηκε και ο πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια (Σ εγ: πΓΔΜ), Τζες Μπέιλι, ο οποίος τόνισε ότι η συνεργασία του στρατού των Σκοπίων με τους Αμερικανούς θα βελτιώσει τις φιλοδοξίες των Σκοπίων για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Η άσκηση ξεκίνησε στις 28 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 10 Αυγούστου. Συμμετέχουν 300 Αμερικανοί στρατιώτες και 95 μέλη του στρατού των Σκοπίων (Σ εγ: πΓΔΜ).

(plusinfo.mk)

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/07/31/%cf%80%cf%81%cf%89%ce%b8%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%cf%8c%cf%82-%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%af%cf%89%ce%bd-%ce%bf-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%cf%8c%cf%82-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%cf%80%cf%81/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.