ο αμερικανός φίλος των ελλήνων και ρουμάνων ναζιστών

Μετά από επεξεργασία της μετάφρασης google, αναδημοσίευση από τη φιλο-ΕΕ ενημερωτική ιστοσελίδα για τα Βαλκάνια

Πρόκειται για τον Μάθιου Χάιμπαχ, φίλο της Χρυσής Αβγής αλλά και πολιτικό επίγονο-θαυμαστή του εγκληματία, αντισημίτη, φασίστα Κοντρεάνου, ηγέτη της φασιστικής λεγεώνας του Αγίου Μιχαήλ και της σιδηράς φρουράς. Πρωταγωνιστής του φασιστικού μπλοκ στην πρόσφατη σύγκρουσή του με τον αντιφασισμό, στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Για τη δολοφονία της συντρόφισσας Heather Heyer… δεν ήξερε τίποτε.

Εθνικός ηγέτης του Charlottesville, εμπνευσμένος από το Ρουμανικό φασισμό

Ένας ηγέτης των λευκών εθνικιστών, με δράσεις βίας στην αμερικανική πόλη του Σαρλότσεβιλ, εμπνεύστηκε από το φασιστικό κίνημα της Ρουμανίας, το οποίο δολοφόνησε δεκάδες χιλιάδες σε πογκρόμ και το Ολοκαύτωμα.

Άνα Μαρία Τουμά/BIRN/Βουκουρέστι
Ο Matthew Heimbach φοράει μπλούζα με το ρουμάνο φασίστα ηγέτη-σύμβολο στο δικαστήριο στο Charlottesville τη Δευτέρα. Φωτογραφία: Steve Helber / AP.

Ο διοργανωτής του λευκού εθνικισμού του Σαββατου, έχει κάνει πρωτοσέλιδα στη Ρουμανία αφού φορούσε ένα πουκάμισο που απεικονίζει έναν φασίστα ηγέτη του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου σε ακροαματική διαδικασία τη Δευτέρα για τον οδηγό στο ράλι. (Σ Ελ_Γυρ: πρόκειται για το γνωστό ράλι που διοργάνωσε εορταστικά η Κου-Κλουξ Κλαν για τη νίκη του Τραμπ).

Ο Matthew Heimbach, 26 ετών, ηγέτης του κόμματος Παραδοσιακών Εργαζομένων με έδρα την Ιντιάνα και συνιδρυτής του Παραδοσιακού Δικτύου Νεολαίας, φορούσε μια μπλούζα με μια εικόνα του ρουμάνου Corneliu Zelea Condreanu, αρχηγού της φασιστικής Λεγεώνας του Αγίου Μιχαήλ Αρχαγγέλου και του Πολιτικού κόμματος της σιδηράς φρουράς.

Το κόμμα αυτό ήταν πίσω από πολλά πογκρόμ που εξόντωσαν δεκάδες χιλιάδες Ρουμάνους Εβραίους στα τέλη της δεκαετίας του 1930 και κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.

Ο Heimbach είναι γνωστός μεταξύ των αμερικανών λευκών εθνικιστών μετά από την απόφασή του για να έχει συμμετοχή σε ένα ράλι προς τιμήν του Donald Trump στο Κεντάκι το 2016.

Ήταν ένας από τους διοργανωτές του Σαββάτου του ράλλυ στο Charlottesville που είδε τους λευκούς εθνικιστές, τους νεοναζί και τα μέλη του Ku Klux Klan να συγκρούονται με αντιφασιστές διαδηλωτές, ένας από τους οποίους σκοτώθηκε από έναν οδηγό ο οποίος όργωσε στο πλήθος.

Στη συνέχεια, ο Heimbach φόρεσε τη ρουμανική φασιστική T-shirt στο δικαστήριο του Charlottesville όταν ο οδηγός εμφανίστηκε σε ακρόαση.

Το πουκάμισο δεν προσέλκυσε την προσοχή των αμερικανικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά οι Ρουμάνοι εντόπισαν αμέσως το γνωστό πρόσωπο του Corneliu Zelea Condreanu και η εικόνα εξαπλώθηκε στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Heimbach είναι ένας φανατικός θαυμαστής του ρουμάνου φασίστα και δηλώνει ότι συνδέεται με ανθρώπους που μοιράζονται τις απόψεις του όχι μόνο στη Ρουμανία, αλλά σε πολλές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο του 2016 μετά την εθνική συνέλευση των Ρεπουμπλικανών, όπου εμφανίστηκε με συναδέλφους λευκούς εθνικιστές για να υποστηρίξει τον Ντόναλντ Τράμπ, ο Heimbach δήλωσε ότι κοίταξε τον «Κορνέλι Κοντρεάνου της Σιδηρουργού Φρουράς». Το Χοσέ Αντόνιο από το ισπανικό Falange. Το Sir Oswald Mosley του BUF [Βρετανική Ένωση Φασιστών]. Το Léon Degrelle του [Βελγικού] Ρεξιστικού Κόμματος “.

Είπε επίσης ότι θαύμαζε “τους Μπααθιστές, Μπαράρ Αλ Ασάντ, τον Σαντάμ και το συνταγματάρχη καντάφι”.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Παραδοσιακού Δικτύου Νεολαίας, την οποιά ο Heimbach διευθύνει, έχει καλές σχέσεις με τα ανατολικά ευρωπαϊκά και τα βαλκανικά φασιστικά κινήματα.

Συναντήθηκε και έμαθε από την Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα και παρακολούθησε μια διεθνή Ορθόδοξη εθνικιστική συνάντηση στην Αγία Πετρούπολη στη Ρωσία .

Ο ιστότοπός του περιλαμβάνει επίσης μια διαφήμιση για μια αγγλική μετάφραση ενός βιβλίου του Corneliu Zelea Codreanu, «Για τους Λεγεωνάριους μου», το οποίο προλογίζεται από τον διαβόητο νεοναζί συγγραφέα και ακτιβιστή Kerry Bolton.

Ο Heimbach δημοσίευσε μια περίληψη αυτού στο δικτυακό τόπο, σημειώνοντας τις ιδιότητες που κάνουν έναν «καλό λευκό εθνικιστή» σύμφωνα με τις διδασκαλίες του Κοντρεάνου – φυσική κατάσταση, μετάβαση στην εκκλησία, προσευχή και νηστεία.

“Δεν ταυτίζομαι με τους νεοναζί. Θεωρώ ότι μεγαλύτερη πνευματική μου έμπνευση είναι η Λεγεώνα του Αγίου Μιχαήλ του Αρχαγγέλου “, ανέφερε ο Heimbach σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε το 2015.

«Όταν πήγα στη Ρουμανία με τη σύζυγό μου, όταν πήρα να μιλήσω με παλιούς χρονογράφους (;) που θυμούνται τη Λεγεώνα, είδα την ταπεινότητα και την αγάπη των ορθοδόξων χριστιανώνπου ήταν πρόθυμοι να υποστούν βασανιστήρια για δεκαετίες στη φυλακή», πρόσθεσε.

Η Λεγεώνα του Αρχάγγελου Μιχαήλ ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1920, όταν οι φασίστες φοιτητές δημιούργησαν αντισημιτικές ομάδες και πραγματοποίησαν το πρώτο πογκρόμ της Ρουμανίας το 1927, στη δυτική πόλη Oradea, στην Τρανσυλβανία.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1930, η φασιστική σιδηρά φρουρά, το πολιτικό σκέλος της Λεγεώνας, αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δολοφονία αρκετών εβραϊκών προσωπικοτήτων.

Τον Ιούνιο του 1941, αξιωματικοί του ρουμανικού και του γερμανικού στρατού, υποστηριζόμενους από την αστυνομία των Σιδηρών Φρουρών, εξολόθρευσαν τους Εβραίους στην ανατολική πόλη του Ιασίου και στο Βουκουρέστι, κατέστρεψαν συναγωγές και σπίτια και σκότωσαν 13.000 ανθρώπους.

Ο Codreanu, που ονομάστηκε «ο Καπετάνιος» από τους συναδέλφους του Λεγεωνάριους, δολοφονήθηκε το 1938 μαζί με 13 συναδέλφους μέλη του κόμματος, κατόπιν εντολής του ρουμάνου βασιλιά Κάρολου Β.

Η Λεγεώνα εξακολουθεί να δραστηριοποιείται στη Ρουμανία και διαθέτει ιστότοπο, αλλά δεν έχει ζητήσει άδεια να διοργανώσει δημόσια εκδήλωση από το 2013.

Ο Heimbach άρχισε να πρωτοστατεί το 2012, αφού ίδρυσε Λευκή Ένωση Φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Towson στη Βαλτιμόρη του Maryland και πάλι το 2014 όταν προσχώρησε στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία αλλά εκδιώχθηκε για την προώθηση του ρατσισμού και του φασισμού.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/08/16/%ce%bf-%ce%b1%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%bd%cf%8c%cf%82-%cf%86%ce%af%ce%bb%ce%bf%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ae%ce%bd%cf%89%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%81%ce%bf%cf%85/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.