εκκρεμότης, ΤΟ ΟΝΟΜΑ

“Για αυτό θέλω να ρωτήσω ανοιχτά για την εμπλοκή της Γερμανίας στην επίλυση αυτής της διαφοράς, μιας χώρας από τις πιο ισχυρές στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ”. Ταύτα εδήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της πΓΔΜ σχετικά με το όνομα στη συνάντησή του με το γερμανό υπουργό εξωτερικών. Προηγουμένως είχε ήδη αναφερθεί ότι ως καλό παιδί μετά την παρέμβαση των αμερικανών “ότι πραγματοποιήθηκαν δύο από τα τρία βασικά πολιτικά ζητήματα, που αποτελούσαν εμπόδιο στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση- την υπογραφή της συμφωνίας για σχέσεις καλής γειτονίας με τη Βουλγαρία και το σχέδιο νόμου για τις γλώσσες, για το οποίο είπε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για να περάσει στο κοινοβούλιο” Σαφής υπαινιγμός άραγε για την αποδυναμωμένη Ελλάδα που βρίσκεται στο έλεος της Γερμανίας; Μια καλή σχέση με το έταιρο ισχυρό μέρος της ΝΑΤΟ δεν θα ήταν κι άσχημα ειδικά αν πρόκειται για ΤΟ ΟΝΟΜΑ. Ευκαιρία και για τη Γερμανία να τονώσει το βαλκανικό της διάδρομο; Το σίγουρο είναι ότι λείπουν βασανιστικά οι γέφυρες των λαών και το κενό καταλαμβάνεται από τους διεθνείς νταβατζήδες και τους καφετζήδες τους. 

 

ΥΓ: Ίσως να μην ήταν τυχαίο το γεγονός ότι ο πρεσβευτής της πΓΔΜ στο Τορόντο μίλησε σε αλυτρωτική συγκέντρωση κάτω από το χάρτη της “Μεγάλης Μακεδονίας”. Δεν γνωρίζουμε το τι ακριβώς είπε (θα μαθευτεί) πάντως δεν αποδοκιμάστηκε από όσο μάθαμε, εκεί, γνωρίζοντας τις δυσάρεστες εξελίξεις για την οιονεί διαίρεση του κράτους. Με τον ήλιο της Βεργίνας, με τους σταυρούς στο στήθος, τις γραβάτες και τα ταγιέρ, η σλαβομακεδονική διασπορά, από μακριά πετάει τις κορώνες. Το φαινομενικά παράδοξο είναι ότι ο καθ’ ύλην αρμόδιος έχει υποχρεώση να τις αντικρούει.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/08/17/%ce%b5%ce%ba%ce%ba%cf%81%ce%b5%ce%bc%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%84%ce%bf-%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b1/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.