Το YouTube κλείνει τον λογαριασμό των YPG

από την ελευθεριακή κοινότητα


Μετά το Facebook και το Twitter, το YouTube αναστέλλει τώρα τους λογαριασμούς των κουρδικών λογαριασμών που παρέχουν ανεξάρτητες αναφορές από το έδαφος του Κουρδιστάν.

Η αμερικανική ιστοσελίδα ανταλλαγής βίντεο YouTube στις 23 Αυγούστου τερμάτισε τον λογαριασμό YouTube  των YPG για παραβιάσεις των οδηγιών του ιστότοπου. Στις 7 Αυγούστου, το κανάλι του Fırat News Agency (ANF) τέθηκε επίσης σε αναστολή από το YouTube.

Ο ιστότοπος δεν έδωσε συγκεκριμένο λόγο παραβίασης των κανόνων και των κανονισμών του, στέλνοντας μόνο ένα μήνυμα που ανέφερε ότι ο λογαριασμός είχε ανασταλεί, στον διαχειριστή του λογαριασμού.

Οι YPG δημοσίευσαν μια δήλωση στην ιστοσελίδα τους σχετικά με το κλείσιμο του λογαριασμού τους στο YouTube, η οποία έχει ως εξής:

“Η δράση είναι μια επίθεση εναντίον της ελευθερίας του λόγου, αλλά και στις YPG και τον αγώνα τους για δημοκρατία στη Rojava-Βόρεια Συρία. Αποτελεί επίσης ένα χτύπημα στη μάχη των YPG ενάντια στο Daesh (ISIS) στο έδαφος της Raqqa και στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.

Οι YPG δεν έχουν ανεβάσει κανένα ρητό βίντεο ή βίντεο του πολέμου, αλλά επικεντρώνονται στη διάσωση των αμάχων και στον ηρωικό αγώνα των μαχητών τους και στους μαχητές των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας και των Μονάδων Άμυνας των Γυναικών (YPJ).

Εν τω μεταξύ, το YouTube συνεχίζει να επιτρέπει στους τρομοκράτες της Daesh να φορτώνουν τις φρικαλεότητες και την προπαγάνδα στους λογαριασμούς τους. Οι φρικαλεότητες που διαπράττονται από τον τουρκικό στρατό και τις θυγατρικές του διανέμονται επίσης ελεύθερα στην αμερικανική ιστοσελίδα.

Το Γραφείο Τύπου των YPG πιστεύει ότι η επίθεση είναι πολιτική απόφαση και αποτελεί μέρος μιας συγκεντρωμένης προσπάθειας ορισμένων να περιορίσουν την επιτυχία του YPG κατά των φασιστικών αντιδραστικών ομάδων.

Οι YPG, μέσω της μακράς μάχης του; ενάντια στο Daesh (ISIS), αγωνίζονται για την ελευθερία και την ασφάλεια των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Το κλείσιμο του YouTube από την ιστοσελίδα μας αποτελεί άμεση επίθεση σε αυτόν τον αγώνα.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/08/25/%cf%84%ce%bf-youtube-%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%b1%cf%83%ce%bc%cf%8c-%cf%84%cf%89%ce%bd-ypg/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.