Πάνω από πέντε αυτοκτονίες καθημερινά στην Ισπανία λόγω εξώσεων

 


post imageΗ αύξηση των κρουσμάτων αυτοκτονίας αποδίδεται στην οικονομική κρίση τής Ισπανίας.
Η οικονομική κατάσταση είναι ένας σημαντικός παράγοντας πού οδηγεί τους πολίτες στην αυτοχειρία. Μία από τις συνέπειες τής οικονομικής κρίσης οι είναι εξώσεις, που έχουν συμβάλλει άμεσα στην αύξηση τους.

Τα στατιστικά στοιχεία των αυτοκτονιών στην Ισπανία ρίχνουν φως σε μια ανατριχιαστική πραγματικότητα: σχεδόν 11 περιπτώσεις την ημέρα. Ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια της κρίσης, ενώ τα Ισπανικά ΜΜΕ αντιμετωπίζουν το γεγονός σαν κάτι σύνηθες.

Η έξωση δεν είναι απλά η κορύφωση της νομικής και διοικητικής διαδικασίας με την οποία αφαιρεί από τους ιδιοκτήτες την ιδιοκτησία τους, αλλά και η αρχή για κοινωνικές και συναισθηματικές δυσκολίες, οι πολίτες δεν διαθέτουν τούς απαραίτητους οικονομικούς πόρους να την αντιμετωπίσουν.

Με τον τρόπο πού γίνονται οι εξώσεις προκαλούν τον όλεθρο στη κοινωνία (το πιο ακραίο από αυτά η ή αύξηση των αυτοκτονιών), φαίνεται ότι οι αρχές και οι φορείς δεν φαίνεται να έχουν πλήρη επίγνωση της ψυχοκοινωνικής κατάστασης του φαινομένου και δεν έχουν επιδείξει την ανάλογη ευαισθησία…

Πάνω από 2.000 εξώσεις και πλειστηριασμοί κατοικιών μέχρι τώρα στη Μαδρίτη ενώ περίπου 2.500 πολίτες φιλοξενούνται προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα στέγης.

Η ανεργία και η δυσκολία αποπληρωμής των δανείων είναι ο κύριος λόγος του προβλήματος αυτή τη στιγμή.

Το 100% των πολιτών που έρχονται αντιμέτωποι με την έξωση αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας(συνήθως ψυχολογικά προβλήματα) καρδιακά προβλήματα και εγκεφαλικά.

Αναφορικά με τις αυτοκτονίες ,άνθρωποι που δε μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα μα ούτε και να ζητήσουν βοήθεια καταφεύγουν στην έσχατη αυτή λύση… Πόσο τρομερό άραγε; 11 επίσημα καταγεγραμμένες αυτοκτονίες την ημέρα…
Πολίτες πού είδαν από την μία στιγμή στην άλλη να καταστρέφεται η ζωή τους λόγω της οικονομικής κρίσης, όχι μόνον μισθωτοί μα και ελεύθεροι επαγγελματίες ιδιαίτερα αυτοί του κατασκευαστικού κλάδου, αδυνατώντας να αποπληρώσουν τα δάνεια τους και οι τράπεζες να εκπλειστηριάζουν τα ακίνητα τους.

Είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς την ψυχρότητα με την οποία προβαίνουν στις εξώσεις και τους πλειστηριασμούς στυγνούς εγκληματίες μπορεί κάποιος να τους χαρακτηρίσει.

Δυστυχώς η Ελλάδα βαδίζει ολοταχώς στα βήματα της Ισπανίας, οι πλειστηριασμοί προ των πυλών και πολίτες θα έχουν να αντιμετωπίσουν ανάλογο πρόβλημα δίχως καμία βοήθεια από το κράτος.

Στην Ισπανία και στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις φροντίζουν για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και δη των τραπεζών μα όχι για το συμφέρον των πολιτών.

Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από RT Espanol.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/08/31/%cf%80%ce%ac%ce%bd%cf%89-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%80%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%b5-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%ce%ba%cf%84%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%b5%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b8%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bd/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.