Οι SDF απαντάνε στον βομβαρδισμό απο τα πολεμικά αεροπλάνα της Συρίας και της Ρωσίας

Τα πράγματα σοβαρεύουν όσο οι κούρδοι της Συρίας και σύμμαχοί τους προχωρούν. Το συριακό κράτος και η Ρωσία παίζουν το ρόλο της καταστολής ενός επαναστατικού κινήματος που λειτούργησε θετικά για το σύνολο της περιοχής της Μέσης Ανατολής. Ο στόχος δεν είναι άλλος από τις ΗΠΑ οι οποίες αποβλέποντας στον “κουρδικό διάδρομο” ενισχύουν την αντίσταση των κούρδων απέναντι στο ΙΚ. Εκεί έγκειται και ο ρόλος της Ρωσίας που χρησιμοποιεί την επιθετικότητα της Τουρκίας ως αντιστάθμισμα στην αμερικανική επιρροή. Οι κούρδοι όμως συνεχίζουν απτόητοι να αγωνίζονται για μια άλλη ανθρωπότητα μη συνάπτοντας κανενός είδους πολιτικό, στρατιωτικό και οικονομικό δεσμό με τις ηγεμονικές δυνάμεις. Ακόμα… Ελ_Γυρ

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) καταδίκασαν με ισχυρότερο τρόπο τα πολεμικά αεροσκάφη των δυνάμεων της Ρωσίας και της Συρίας που στόχευαν τις δυνάμεις τους στο Deir ez-Zor και διαβεβαίωσαν ότι ο βομβαρδισμός είναι μια προσπάθεια ανάκαμψης συγκρούσεων και σπατάλης ενέργειας.

Η Γενική Διοίκηση των SDF δημοσίευσε μια δήλωση ως την πρώτη απάντηση στον βομβαρδισμό των πολεμικών αεροπλάνων του ρωσικού και του συριακού καθεστώτος στις περιοχές των δυνάμεων της SDF βόρεια της βιομηχανικής πόλης που βρίσκεται βόρεια της πόλης Deir ez-Zor και ανατολικά του ποταμού Ευφράτη. Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, ο βομβαρδισμός είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 6 μαχητές στις τάξεις των SDF.

Η δήλωση περιελάμβανε:

“Ενώ οι δυνάμεις των SDF επιτυγχάνουν μεγάλες νίκες εναντίον των μισθοφόρων του Ισλαμικού Κράτους στην al-Raqqa και Deir ez-Zor και καθώς η τρομοκρατία τους φτάνει στο τέλος της, ορισμένες πλευρές προσπαθούν να παρεμποδίσουν την πρόοδο των SDF, καταναλώνοντας τις ενέργειες που πρέπει να χρησιμοποιηθούν κατά της τρομοκρατίας. βάζοντας σε κύνδινο την ασφάλεια της περιοχής και την ανάκαμψη των πλευρικών συγκρούσεων που στοχεύουν και καταργούν τους αγώνες εναντίον των μισθοφόρων του Ισλαμικού Κράτους.

Το ξημερώματα του Σαββάτου (16 Σεπτεμβρίου 2017) στις 03:00, οι δυνάμεις μας στο ανατολικό τμήμα του ποταμού Ευφράτη εκτέθηκαν σε επίθεση από τα συρϊκά και ρωσικά καθεστώτα πολέμου που στόχευαν τις δυνάμεις μας στη βιομηχανική πόλη και ως αποτέλεσμα της επίθεσης, 6 μαχητές τραυματίστηκαν.

Επιπλέον, αυτή η περιοχή έχει απελευθερωθεί από τους μισθοφόρους του ΙΚ και οι συγκρούσεις είναι ακόμα σε εξέλιξη για την πλήρη απομάκρυνσή τους.

Καταδικάζουμε αυτή την επιθετική ενέργεια και ζητούμε από τους επιτηθέμενους να σταματήσουν αυτές τις επιθέσεις που δεν εξυπηρετούν κανέναν παρά μόνο την τρομοκρατία και τους τρομοκράτες. Διαβεβαιώνουμε επίσης ότι αυτές οι επιθέσεις δεν θα υπονόμευαν την επιμονή μας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και ότι η πρόοδός μας στην περιοχή θα συνεχιστεί έως ότου ολοκληρωθεί η εκκαθάριση ολόκληρης της περιοχής από τους μισθοφόρους ».

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/09/17/%ce%bf%ce%b9-sdf-%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%ac%ce%bd%ce%b5-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b2%ce%bf%ce%bc%ce%b2%ce%b1%cf%81%ce%b4%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c-%ce%b1%cf%80%ce%bf-%cf%84%ce%b1-%cf%80/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.