Καταλονία: Είμαστε σε μια κατάσταση πολιορκίας

από την ελευθεριακή κοινότητα

Καταλονία: “Είμαστε σε μια κατάσταση πολιορκίας”: Η ισπανική αστυνομία συλλαμβάνει τους κορυφαίους υπαλλήλους της Καταλονίας στις επιδρομές καταστολής του δημοψηφίσματος

Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε κορυφαίους καταλανούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένων του υφυπουργού οικονομίας της περιοχής Josep Maria Jove, η Μαδρίτη ξεκίνησε μια καταστολή στην Καταλονία εν όψη του επερχόμενου δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας . Ο Jove, ο οποίος είναι ανώτερο στέλεχος του πολιτικού κόμματος της Ρεπουμπλικανικής Αριστεράς της Καταλονίας, συνελήφθη μετά από το πρωί της Τετάρτης σε επιδρομή που πραγματοποιήθηκε από την Πολιτοφυλακή της Ισπανίας, της  οποίας την εξουσία έχει τόσο το υπουργείο Εσωτερικών όσο και το υπουργείο Άμυνας.

Τουλάχιστον δώδεκα υψηλόβαθμοι τοπικοί αξιωματούχοι συνελήφθησαν, ανέφερε η εφημερίδα La Vanguardia. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι Josue Σαγιέντ Rivas από το Κέντρο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, Xavier Puig Farre από το Γραφείο Κοινωνικών Υποθέσεων και Josep Maria Salvat Tenesa από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Η αστυνομία, ενεργώντας βάσει δικαστικών αποφάσεων, έχει επιταχύνει τις επιδρομές σε τυπογραφεία, γραφεία εφημερίδων και ιδιωτικές εταιρείες παράδοσης τις τελευταίες ημέρες σε αναζήτηση προπαγανδιστικού υλικού, εγχειριδίων οδηγιών για σημεία ψηφοφορίας .

Την Τρίτη, η Αστυνομία της Ισπανίας, (εθνική αστυνομία), κατέσχεσε πάνω από 45.000 φακέλους συσκευασμένους σε κουτιά από χαρτόνι που η κυβέρνηση της Καταλονίας ήταν έτοιμη να στείλει για να ενημερώσει τους κατοίκους της περιοχής σχετικά με το δημοψήφισμα.

“Η Καταλωνία βρίσκεται τώρα σε κατάσταση πολιορκίας “, δήλωσε στο Twitter η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικογένειας της Καταλονίας Dolors Bassa , επιβεβαιώνοντας ότι η Πολιτική Φρουρά εισήλθε επίσης στο τμήμα της.

 

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής για την ανεξαρτησία της περιφερειακής κυβέρνησης, Κάρλες Πουιγκδημόντ, κάλεσε έκτακτη συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου του στις 10:30 CET (8:30 GMT), σύμφωνα με πηγές.

Οι προσπάθειες της αστυνομίας να σταματήσουν το προγραμματισμένο δημοψήφισμα της 1ης Οκτωβρίου για τη ανεξαρτησία από την Ισπανία έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες, καθώς η πλούσια βορειοανατολική περιοχή δεν δείχνει κανένα σημάδι να σταματήσει την ψηφοφορία που η κεντρική κυβέρνηση λέει ότι είναι παράνομη. Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του υπουργείου οικονομίας της περιφερειακής κυβέρνησης στο κέντρο της τουριστικής περιοχής της Βαρκελώνης, φωνάζοντας “Δεν θα περάσουν” και “Θα ψηφίσουμε”.

Το αυτοκίνητο της αστυνομίας πρίν και μετα την έρευνα στο υπουργείο οικονομίας

Αυτό δεν εμπόδισε την Πολιτική Φρουρά να διεξάγει έρευνες στα κτήρια της Καταλανικής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων αυτών  της οικονομίας, των εσωτερικών, των εξωτερικών υποθέσεων, της ευημερίας, των τηλεπικοινωνιών και των φορολογικών υπηρεσιών της περιοχής.

“Επιτίθενται σε θεσμούς της χώρας αυτής και επιτίθενται στους πολίτες. Δεν θα το επιτρέψουμε “, ανέφερε ο Oriol Junqueras, Αντιπρόεδρος της Καταλανικής Κυβέρνησης.

Νωρίτερα το μήνα, το Κοινοβούλιο της Καταλονίας ψήφισε νομοσχέδιο ανοίγοντας το δρόμο για ένα δημοψήφισμα ανεξαρτησίας που θα διεξαχθεί την 1η Οκτωβρίου. Ωστόσο, το Συνταγματικό Δικαστήριο ανέστειλε την ψηφοφορία μετά την αμφισβήτηση της νομιμότητας της κεντρικής κυβέρνησης. Η κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας λέει ότι το δημοψήφισμα έρχεται σε αντίθεση με το σύνταγμα της χώρας του 1978 το οποίο αναφέρει ότι η Ισπανία είναι αδιαίρετη.

 

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο ισπανός εισαγγελέας διέταξε την ποινική έρευνα σε 712 δημάρχους της Καταλανίας για συνεργασία με τη διαδικασία. Η Καταλονία διεξήγαγε προηγουμένως δημοψήφισμα ανεξαρτησίας το 2014, όπου το 80% των ψηφοφόρων επέλεξε την ανεξαρτησία. Εντούτοις, η Μαδρίτη το έκρινε αντισυνταγματικό

Συγκέντρωση ενάντια στην καταστολή πραγματοποιήθηκε στην Βαρκελώνη.

Μαζική συγκέντρωση στην Μαδρίτη ενάντια στην κρατική καταστολή και σε αλληλεγγύη με την επιθυμία του Καταλανικού λαού για ανεξαρτησία αυτή την στιγμή στην πλατεία Plaza del Sol. Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα ενάντια στον φασισμό.

#Madrid: Solidarity protests with #Catalonia

#Madrid: Solidarity protests with #Catalonia just started at Plaza del Sol. Protesters chant against fascism, reminding people of the fascist past.

Δημοσιεύτηκε από Enough is Enough στις Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/09/21/%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%b1-%ce%b5%ce%af%ce%bc%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%83%ce%b5-%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%80%ce%bf/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.