Αναρχική & Ελευθεριακή Συμμαχία Καλεί για Γενική Απεργία στην Καταλονία στις 3 Οκτωβρίου

Δημοσιεύτηκε στις 2 Οκτωβρίου 2017 από το Enough Is Enough! Κάλεσμα για  γενική απεργία στις 3 Οκτωβρίου από αναρχικές και ελευθεριακές εργατικές ενώσεις και πρωτοβουλίες στην Καταλονία. Χθες το βράδυ, άλλες πρωτοβουλίες και μερικά από τα μεγάλα σωματεία κάλεσαν επίσης σε γενική απεργία στις 3 Οκτωβρίου. Σήμερα δημοσιεύουμε ένα ανακοινωθέν των CGT, CNT και Solidaritat Obrera σχετικά με την κατάσταση στην Καταλονία και μια εξήγηση για την έκκληση για Γενική Απεργία τον Οκτώβριο 3.   Πρωτότυπο κείμενο (Castellano); Anarkismio.net.

Εθνικοαπελευθερωτικά/Αυτονομιστικά κινήματα   Εργατικά   Ευρώπη


post image
Αναρχική & Ελευθεριακή Συμμαχία Καλεί για Γενική Απεργία στην Καταλονία στις 3 Οκτωβρίου
Οι αναρχοσυνδικαλιστές δεν είναι απλώς παρακινητές. Πρέπει να συνδυάσουμε τις στρατηγικές μας και να μην εξαρτηθούμε από τα τραγούδια των σειρήνων των συγκρούσεων που οργανώνονται από άλλους.

Ως ελευθεριακοί και ενεργό μέρος των συνδικάτων, των λαϊκών και κοινωνικών κινημάτων της Καταλονίας, θα υπερασπιζόμαστε πάντα το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του λαού – ξεκινώντας από το δικό μας.

Θεωρούμε ότι είναι μια βασική αρχή της συνομοσπονδίας, που επιτρέπει την ανθρώπινη συνύπαρξη σε ισότιμη βάση. Είμαστε σαφείς ότι οποιαδήποτε πλήρη χειραφέτηση θα είναι αδύνατη χωρίς πρώτα να εξαλειφθεί η οικονομική δομή που στηρίζει τον καπιταλισμό. Όσο αυτό δεν συμβαίνει, οι συνθήκες διαβίωσης της εργατικής τάξης θα συνεχίσουν να συνθλίβονται από μια ισπανική και καταλανική ολιγαρχία, οι οποίες πάντοτε βγαίνουν σε πλήρη ισχύ για να επιβάλουν αντι εργατικές μεταρυθμίσεις και περικοπές των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Η CGT καταδικάζει την καταστολή του ισπανικού κράτους στον λαό της Καταλονίας επειδή αυτός επιθυμεί να ασκήσει το δικαίωμα ψήφου.

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας (CGT), ήδη πριν από τις κατασταλτικές ενέργειες που πραγματοποίησε η ισπανική κυβέρνηση στην Καταλονία αυτή την πρώτη ημέρα του Οκτωβρίου, δήλωσε σε ένα ανακοινωθέν ότι θα υπερασπίσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων των ανθρώπων σε οποιοδήποτε μέρος με τα μέσα διαθέσιμες σε αυτήν.

Τα γεγονότα που βλέπουμε στις καταλανικές πόλεις από τις πρώτες πρωινές ώρες είναι τυπικά για μια δικτατορία. Οι βάρβαρες, εντελώς δυσανάλογες επιθέσεις από τις δυνάμεις και τους οργανισμούς της καταστολής κατά ενός ανυπεράσπιστου πληθυσμού που επιθυμεί να ασκήσει το δικαίωμα του εκλέγειν, αποδεικνύει για άλλη μια φορά το δικτατορικό κράτος στο οποίο οι πολίτες έχουν βυθιστεί εδώ και χρόνια και θέτει σε κίνδυνο τη συνύπαρξη, και τις βασικές ελευθερίες όλων των ανθρώπων.

Η CGT εκφράζει την απόλυτη απόρριψή της και εκφράζει την υποστήριξή της και την αλληλεγγύη της προς τον λαό της Καταλονίας, διότι τίποτα δεν δικαιολογεί την υπερβολική επιθετικότητα ενάντίων ενός ειρηνικού πληθυσμού που υπερασπίζεται ξάλπες και ψηφοδέλτια, ανεξάρτητα από τη θέση που μπορεί να έχει για την ανεξαρτησία του εδάφους αυτού.

Σχετικός σύνδεσμος (έγγραφο PDF): http://www.aurorafundacion.org/IMG/pdf/Convocatoria_Anarcosindicalista_en_Cataluna.pdf

Εικόνες:

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/10/03/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%85%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%bc%ce%b1%cf%87%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b5/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.