Σενέρ Λεβέντ: “Η ήπια στάση της αριστεράς έναντι της Τουρκίας ενισχύει τον εθνικισμό και τον ρατσισμό”

αφιερωμένο στους “αναρχικούς” υποστηριχτές της ρατσιστικής κρατικής ομοσπονδίας

H είσοδος του ΕΛΑΜ στην βουλή στον νότο δεν με εξέπληξε καθόλου…. Εάν στην επόμενη βουλή πολλαπλασιάσουν τους ψήφους τους, πάλι δεν θα είναι καθόλου έκπληξη για μένα… Η ήπια στάση της αριστεράς έναντι της Τουρκίας ενισχύει τον εθνικισμό και τον ρατσισμό…

Η ελληνοκυπριακή κοινότητα δεν εκτιμά αυτούς που δεν θεωρούν υπεύθυνη για το αδιέξοδο την Τουρκία…

Αυτοί οι οποίοι νομίζοντας πως συνέβαλε στην λύση και την ειρήνη, δικαιώνουν τον Μουσταφά Ακιντζή που κατευθύνεται από την Άγκυρα, δεν αντιλαμβάνονται πως ουσιαστικά ενισχύουν τους φανατικούς σωβινιστές του ΕΛΑΜ. Από την ανησυχία τους να φανούν πως είναι υπέρ της λύσης και της ειρήνης, σταμάτησαν πια να λένε τις αλήθειες που πρέπει… Και με χαρά άφησαν στις εθνικιστές να λένε αυτές τις αλήθειες.

Δεν έχω καμμία αμφιβολία πως στις πρώτες εκλογές που θα γίνουν στον νότο η αριστερά θα πάρει ακόμη λιγότερες ψήφους… Για κάποιους αυτό είναι ένα ρίσκο που πρέπει να παρθεί για χάρη της λύσης και της ειρήνης… Ένα ασυνείδητο ρίσκο… Το οποίο και αυτό δεν ωφελεί σε τίποτε άλλο, παρά να ενισχύει τους εθνικιστές. Δεν μπορεί κάποιος μη λέγοντας τις αλήθειες να είναι υπέρ της λύσης και της ειρήνης.

Η ελληνοκυπριακή αριστερά μη λέγοντας τις αλήθειες μπορεί να στήσει γέφυρες με τους Τουρκοκύπριους, αλλά από την άλλη εξαιτίας αυτού αυξάνεται το χάσμα με την ίδια της την κοινότητα.

………………..

Σενέρ Λεβέντ

μετάφραση από την εφημερίδα Άφρικα

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/10/03/%cf%83%ce%b5%ce%bd%ce%ad%cf%81-%ce%bb%ce%b5%ce%b2%ce%ad%ce%bd%cf%84-%ce%b7-%ce%ae%cf%80%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%ac%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%81/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.