Μετά την γενική απεργία της 3 Οκτ, η κυβέρνηση στέλνει το στρατό και η CNT ζητά την επέκταση της κοινωνικής απάντησης

από την ελευθεριακή κοινότητα

Μετά από την μεγαλειώδη συμμετοχή του Καταλανικού λαού στο δημοψήφισμα, τα συντριπτικά ποσοστά υπέρ της ανεξαρτησίας, και την καταλυτική επιτυχία της γενικής απεργίας της 3 του Οκτώβρη, η ισπανική κυβέρνηση σκληραίνει ακόμα περισσότερο την στάση της ετοιμάζοντας κανονικό μακελειό. Η ισπανική κυβέρνηση διέταξε την παραμονή στην Καταλονία των 10.000 μπάτσων του παραστρατιωτικού σώματος της Guardia Civil που είχαν αποσταλεί για την αποτροπή του δημοψηφίσματος , ενώ αποστέλλει και τα πρώτα στρατιωτικά σώματα στην περιοχή. Μονάδες του ισπανικού στρατού μετακινήθηκαν από το στρατόπεδό τους στην Σαραγόσα με κατεύθυνση την Καταλονία για να υποστηρίξουν την εθνική αστυνομία και την Guardia Civil . Οι συγκεκριμένες μονάδες λογιστικής υποστήριξης έχουν υπηρετήσει στο Κόσσοβο, το Ιράκ, τον Λίβανο, την Βοσνία και το Αφγανιστάν. Οι μονάδες θα σταθμεύσουν στο Sant Boi de Liobregat.

Η CNT ζητά την επέκταση της κοινωνικής απάντησης………………………………

Αναφορικά με τη γενική απεργία της Τρίτης στην Καταλονία, η CNT θέλει να δείξει την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση που έδωσαν χιλιάδες εργαζόμενοι καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας και σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες.Η λαϊκή κινητοποίηση απάντησε και πάλι ενάντια στη σοβαρή καταστολή υπό την οποία ζει η καταλανική κοινωνία.Η αλληλεγγύη των εργαζόμενων δείχνει για άλλη μια φορά ότι μπορεί να κάνει οτιδήποτε.

Αυτό δεν είναι μόνο μια άλλη παρότρυνση για δράση.Βρισκόμαστε μπροστά σε μια επίθεση σε δικαιώματα και ελευθερίες που βαθαίνει το χάσμα μεταξύ της άρχουσας τάξης και της εργατικής μας τάξης.Το κράτος και το κεφάλαιο δείχνουν τα δόντια τους και το κάνουν με σαφή στόχο: να στηρίξουν το διεφθαρμένο και ολοκληρωτικό τους σύστημα.Ένα σύστημα το οποίο γνωρίζουμε σήμερα, μπορεί να κλονιστεί χάρη στη μεγάλη μαχητική κινητοποίηση.

Αυτή η γενική απεργία της Τρίτης στην Καταλονία είναι ένα γιγλαντιο βήμα προς τον κοινωνικό αγώνα για να κατεδαφίσει αυτό το πολιτικό και οικονομικό σύστημα.Είναι μια υπερβατική σύγκρουση για τον αναρχοσυνδικαλισμό: δεν αγωνιζόμαστε να αλλάξουμε τις σημαίες αλλά για μια Κοινωνική Αλλαγή με κεφαλαία γράμματα που μας επιτρέπει να ανακτήσουμε τον έλεγχο της ζωής μας και ό, τι παίρνουν μακριά από εμάς.

Από την CNT δείχνουμε την απόλυτη απόρριψή μας απέναντι στους γραφειοκρατικούς μηχανισμούς που αποκαλούνται συνδικάτα και για άλλη μια φορά ευθυγραμμίστηκαν με την κυβέρνηση και τους εργοδότες για να τορπιλίσουν τη γενική απεργία στην Καταλονία.Αυτό δεν είναι κάτι νέο.Αυτό επαναβεβαιώνει της ορθότητα μας και του οργανωτικού μοντέλου που βασίζεται στην άμεση δράση και την αμοιβαία βοήθεια.Ενώ το CCOO και το UGT σαμποτάραν το κίνημα των εργαζόμενων, χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στις πολυάριθμες κλήσεις αλληλεγγύης πέρα ​​από κάθε σύνορα.Η αναγνώρισή μας είναι για αυτούς.Ο αγώνας μας στους χώρους εργασίας και στους δρόμους είναι γι ‘αυτούς.Η CNT είναι για αυτούς.

Ενάντια σε όλα τα κράτη.Για ελευθερία.Για κοινωνική επανάσταση!

Μόνιμες Γραμματείες της Περιφερειακής Επιτροπής της Καταλονίας και των Βαλεαρίδων Νήσων και της Συνομοσπονδιακής Επιτροπής

Εθνική Συνομοσπονδία Εργασίας (CNT)

ΥΓ: Η βία κλιμακώνεται

από το προ-νιουζ

Την σκληροτράχηλη  δύναμη ταχείας αντίδρασης, με αποστολές σε Αφγανιστάν και Ιράκ,  στέλνει η Μαδρίτη στην Καταλονία προκειμένου να ενισχύσει τις δυνάμεις της Εθνοφυλακής και της Αστυνομίας ενόψει της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της περιφέρειας.

Αυτό μεταδίδουν τα ισπανικά ΜΜΕ, τα οποία προσθέτουν ότι παράλληλα με την αποστολή δυνάμεων αποστέλλονται στην περιφέρεια της Καταλονίας και ενισχύσεις σε υλικό τόσο για την εθνοφυλακή όσο και για την αστυνομία.

Η δύναμη ταχείας αντίδρασης του ισπανικού Στρατού, αναχώρησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, κατά ομάδες και με διαφορετικές ώρες φτάνοντας το πρωί στο στρατόπεδο Santa Eulalia de Sant Boi de Llobregat το οποίο απέχει λίγα χιλιόμετρα από την Βαρκελώνη.

Παράλληλα η μονάδα εκστρατείας AALOG 41 στέλνει υλικό για όλες τις μονάδες που βρίσκονται στην Καταλονία και τις οποίες ο πρόεδρος της περιφέρειας Κάρλες Πουτζντεμόν έχει κατονομάσει ως «κατοχικές δυνάμεις» και ότι «πρέπει να εγκαταλείψουν άμεσα την Καταλονία».

Η μονάδα έχει ως έδρα της τη Σαραγόσα και στέλνει τις ενισχύσεις της στη μονάδα επιμελητείας που εδρεύει στο Sant Boi de Llobregat στην Βαρκελώνη προκειμένου να ενισχύσει με τη σειρά του τις υπόλοιπες μονάδες των ισπανικών  αρχών και του Στρατού.

Η εκστρατευτική μονάδα AALOG 41 ξεκίνησε την αποστολή ενισχύσεων στην Καταλονία στις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης μια ώρα σχεδόν μετά από τότε που έγινε γνωστό ότι ο Βασιλιάς Φίλιππος θα προχωρούσε σε διάγγελμα προς τον ισπανικό λαό. Όπως έγινε γνωστό οι διοικητές της μονάδας έδωσαν εντολή για αναχώρηση τουλάχιστον 20 στρατιωτικών φορτηγών με προμήθειες για την Καταλονία.

Η μονάδα ήταν ήδη σε ετοιμότητα μια εβδομάδα πριν, με εντολές να είναι έτοιμοι για ανάπτυξη σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Η AALOG 41 έχει αναπτυχθεί στο παρελθόν σε μέρη όπως το Αφγανιστάν, το Λίβανο, το Κόσσοβο, τη Βοσνία, και το Ιράκ.

Ο αριθμός των μονάδων του ισπανικού Στρατού και των μονάδων ασφαλείας που βρίσκονται αυτή την κρίσιμη περίοδο στην Καταλονία, ανέρχονται σε 10.000.

Περισσότερα στοιχεία για την ομάδα ταχείας αντίδρασης η οποία αναχώρησε και αυτή για την Καταλονία δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες παρά μόνο ότι έχει στρατοπεδεύσει κοντά στην Βαρκελώνη.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/10/06/%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-3-%ce%bf%ce%ba%cf%84-%ce%b7-%ce%ba%cf%85%ce%b2%ce%ad/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.