η μεγάλη ιδέα προχωράει: Οι Αλβανοί στα Σκόπια (ελ_γυρ: πΓΔΜ) δεν είναι μειονότητα, αλλά, συστατικό της χώρας

Οκτώβριος 9, 2017. 22:14

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα ‘Der Standard’ ο πρωθυπουργός της Αλβανίας για άλλη μια φορά είπε ότι οι Αλβανοί στο κράτος των Σκοπίων, δεν είναι μειονότητα, αλλά συστατικό  στοιχείο της  χώρας.

«Οι Αλβανοί στα Σκόπια δεν είναι μειονότητα, αλλά συνιστώμενος λαός. Το γεγονός ότι η Αλβανία έχει βοηθήσει τους Αλβανούς των Σκοπίων, αυτό δεν σημαίνει ότι παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις άλλης χώρας. Κάθε απειλή για την ακεραιότητα της χώρας αυτής θα ήταν επικίνδυνο για ολόκληρη την περιοχή», είπε ο Ράμα.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός είπε ότι δεν πιστεύει ότι θα ήταν σκανδαλώδες εάν η Αυστρία νοιαζόταν για τους Αυστριακούς που βρίσκονται εκτός της χώρας.

Στις σχέσεις με το Κοσσυφοπέδιο ο Ράμα υποστήριξε στη συνέντευξή του την «ένωση με το Κοσσυφοπέδιο», δηλαδή, τη χαλάρωση των ελέγχων και τα σύνορά τους να γίνουν όπως είναι μεταξύ της Αυστρίας και της Ελβετίας…

Θεώρησε, επίσης, φυσικό, οι Αλβανοί πολιτικοί ηγέτες των Σκοπίων να ζητούν από τα Τίρανα τη γνώμη τους για το πώς πρέπει να ενεργήσουν όταν πρόκειται για τη διαμόρφωση μιας κυβέρνησης, σημειώνει χαρακτηριστικά η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων ‘Βέτσερ’.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/10/11/%ce%b7-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%b7-%ce%b9%ce%b4%ce%ad%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%87%cf%89%cf%81%ce%ac%ce%b5%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%ce%bb%ce%b2%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%af-%cf%83%cf%84%ce%b1/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.