Raqqa: Η εποχή των ηρώων δεν έχει τελειώσει ακόμα

“Στη Raqqa το αίμα πολλών αθώων ανθρώπων χύθηκε και συναντήθηκε με το αίμα των ηρώων για 4 μήνες τώρα. Έχουμε αφήσει πίσω μας ένα κομμάτι της καρδιάς μας σε κάθε ίντσα αυτής της χώρας και ένας δεσμός έχει σφυρηλατηθεί μεταξύ μας και αυτής της γης με αίμα. “

από την ελευθεριακή κοινότητα


  • ANF ​​- HÎVDA HEBÛN
  • Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017, 01:20

Η τελική φάση της επιχείρησης στη Raqqa έρχεται στην ολοκλήρωσή της.Το ISIS, το οποίο έχει περιοριστεί σε μια γωνία, στοχεύει στον άμαχο πληθυσμό ως συνήθως.Οι μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) σπάζουν αυτές τις επιθέσεις με τη θυσία της δικής τους ζωής και αφήνουν πίσω τους ένα κομμάτι της καρδιάς τους εδώ σε αυτό το έδαφος.Ταυτόχρονα, φυτεύουν βαθιά στις καρδιές τους τους σπόρους μιας γής, με την οποία συνδέονται με την ψυχή και την καρδιά τους.

Στις συνομιλίες και τα πρόσωπα μιας ομάδας μαχητών, που αντιστάθηκαν έντονα στις συμμορίες του ISIS στις συνοικίες Raqqa Samra και Mishlib, βλέπουμε τη χώρα στην οποία αφιερώθηκαν.

ΤΟ ISIS ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΤΗΘΕΤΕ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Η επιχείρηση για την απελευθέρωση της Raqqa έρχεται στο τέλος της.Περισσότερο από το 80 τοις εκατό της πόλης της Raqqa βρίσκεται κάτω από τον έλεγχο των SDF τώρα.Το ISIS έχει μπλοκαριστεί και έχει καταστεί ουσιαστικά ακίνητο.Οι συμμορίες του ISIS έχουν θέσει όλες τις ελπίδες τους στις επιθέσεις αυτοκτονίας, αλλά οι μαχητές των SDF απογοητεύουν και αυτές τις προσπάθειες.

Οι συμμορίες του ISIS γνωρίζουν καλά ότι ζουν τις τελευταίες ώρες τους.Σε μια προσπάθεια να παρατείνουν τη ζωή τους στην πόλη λίγο περισσότερο, οι συμμορίες του ISIS επιχειρούν σε κατοικημένες περιοχές, διεισδύουν και προσπαθούν να επιτεθούν στους μαχητές των SDF με αυτόν τον τρόπο.Οι συμμορίες που ξεκίνησαν τις επιθέσεις στις συνοικίες Samra και Mishlib πρόσφατα είχαν αρπάξει οχήματα του άμαχου πληθυσμού και σκότωσαν κάποιους κατοίκους.Οι συμμορίες του ISIS, οι οποίες αντιμετώπισαν τεράστια αντίσταση από τους μαχητές της SDF, καταστράφηκαν εντελώς.

Το θρίαμβος, ο πόνος και ο τραυματισμός αλληλοεμπλέκονται

Βλέπουμε τον θρίαμβο, την οργή και τον πόνο στα πρόσωπα των μαχητών που επιστρέφουν από μια μάχη τριών ημερών.Οι μαχητές επιστρέφουν υπερήφανοι και θριαμβευτές, καθώς προκαλούν θανατηφόρα χτυπήματα στις συμμορίες του ISIS κάθε φορά που εμπλέκονται σε συγκρούσεις μαζί τους.Επίσης χάνουν μερικούς συντρόφους αλλά δεν έχουν την ευκαιρία να θρηνήσουν για τους μάρτυρες συντρόφους τους.Ο πόνος και η θλίψη προσκολλώνται στα πρόσωπά τους σαν λεπτά στρώματα.

Υπάρχει επίσης το γεγονός ότι έχουν δει πολλές φορές πως οι συμμορίες του ISIS στοχεύουν τους πολίτες, κάτι που τους εξοργίζει πάρα πολύ.Γνωρίζουν πολύ καλά όλες τις παραβιάσεις των ηθικών αρχών από το ISIS, αλλά δεν μπορούν να απλά να το αποδεχθούν.

Συναντήσαμε μία ομάδα Κουρδικών, Αραβικών και Τουρκομανών μαχητών μπροστά από τα ερείπια κατεστραμμένων κτιρίων.Συζητούσαν τις τρεις ημέρες της μάχης.Υπήρχε κάτι για την επικοινωνία τους που έβλεπε το μάτι.Κανένας δεν μιλούσε για τους εαυτούς του και για τις μάχες που διεξήγαγαν. Μιλούσαν μόνο για το πώς αγωνίζονται οι σύντροφοί τους, πώς νίκησαν τον εχθρό και πώς παγιδεύθηκαν οι συμμορίες ISIS.Και όταν η συζήτηση ήρθε για τους μάρτυρες τους συντρόφους τους, τα πρόσωπά τους ήταν πάντα εμποτισμένα με μια περήφανη θλίψη.

“ΑΦΗΣΑΜΕ ΠΙΣΩ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ”

Ένας νεαρός μαχητής με το όνομα Brûsk έβαλε σιγά σιγά το Kalashnikov στο χέρι του και το έδειξε στους συντρόφους του, λέγοντας:”Αυτός είναι ο βραχίονας του φίλου μου της παιδικής ηλικίας Şervan, που πολέμησε τρεις συνεχόμενες ημέρες και έπεσε μάρτυρας κατά τη διάρκεια μιας προσπάθειας να σώσει έναν τραυματισμένο σύντροφο.

Ο Brûsk έθαψε τον φίλο του από την παιδική ηλικία, αλλά ποτέ δεν βρήκε το χρόνο να τον κλάψει.Καθώς μιλούσε, τα μάτια του έδειχναν την υπερηφάνεια και τον πόνο που έκρυψε στην καρδιά του.

Ο Μπρουσκ συνέχισε λέγοντας: «Στη Raqqa το αίμα των αμέτρητων αθώων ανθρώπων χύθηκε, και εδώ και τέσσερις μήνες βρέθηκε με το αίμα των ηρώων, είμαι από το Manbij, αλλά ένα μέρος μου θα βρίσκεται τώρα στη Raqqa. ένα κομμάτι της καρδιάς μας σε κάθε ίντσα αυτής της χώρας και είμαστε δεσμευμένοι με αυτή τη γη με αίμα ».

Στην κατεύθυνση του ηλίου

Ο Μπρουσκ ήταν σαν να μιλά αυτά τα λόγια από την καρδιά όλων των συντρόφων του.Οι σύντροφοί του επαναλάμβαναν τα λόγια αυτά μαλακά: «Πράγματι, σίγουρα δεσμευόμαστε με αυτά τα εδάφη από τις ψυχές, τις καρδιές και το αίμα μας».

Είναι αδύνατο να ακούσετε αυτή τη συζήτηση και να μην επηρεαστείτε.Οι πράξεις ηρωισμού που έχουμε δει από την αρχή της Μεγάλης Μάχης για την Raqqa έρχονται στο μυαλό μου και λέω στον εαυτό μου.«Αυτοί που έγιναν η επιτομή της απελευθέρωσης σε αυτό το έδαφος δεν πρέπει ποτέ να ξεχαστούν, δεν πρέπει ποτέ να τους αφήσουμε να ξεχαστούν».

Με αυτές τις μνήμες στο μυαλό μου και εκείνες τις λέξεις στην καρδιά, παίρνω άδεια από την ομάδα των μαχητών εδώ.Αυτά τα λόγια που ο νεαρός μαχητής Brûsk είπε νωρίτερα εξέφρασε τα συναισθήματα που όλοι οι άλλοι αγωνιστές νιώθουν, καθώς για μένα έγιναν καταλύτης στο μυαλό μου.Οι πόλεμοι σε αυτές τις χώρες, ο πόνος, οι υποδουλωμένες γυναίκες έρχονται όλα στο μυαλό μου ένα προς ένα και λέω: «Η εποχή των ηρώων δεν έχει τελειώσει ακόμα».

Σηκωνόμαστε και πάρουμε την άδεια.Καθώς περπατάμε κατά μήκος του δρόμου, ο ήλιος αρχίζει να κατεβαίνει στην Raqqa Samra. Ρίχνουμεμια ματιά στους μαχητές στους δρόμους.Περπατούσαν προς την κατεύθυνση του ήλιου.Ο καθένας από αυτούς φαίνεται να επικοινωνωνεί με τον ήλιο.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Το ισλαμικό κράτος αντιμετωπίζει την επικείμενη ήττα στην Raqqa.

Το ισλαμικό κράτος βρίσκεται στα πρόθυρα της ήττας στην Ράκκα της Συρίας και η πόλη μπορεί τελικά να εκκενωθεί από τους τζιχαντιστές αυτό το Σάββατο ή την Κυριακή, σύμφωνα με ανεπίσημη ενημέρωση της πολιτοφυλακής των YPG σε ερώτηση του Reuters σήμερα.

Ο συνασπισμός εναντίον του Ισλαμικού Κράτους δήλωσε ότι περίπου 100 από τους μαχητές της τζιχαντιστικής ομάδας είχαν παραδοθεί στη Raqqa τις τελευταίες 24 ώρες και είχαν “απομακρυνθεί από την πόλη”, αλλά εξακολουθούσε να αναμένει δύσκολη μάχη “τις επόμενες ημέρες”.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε ότι οι εναπομείναντες ισλαμιστές μαχητές μεταφέρθηκαν έξω από τη Raqqa με λεωφορείο στο πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους, του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), που κυριαρχούνται από τις YPG.

Η SDF, υποστηριζόμενες από αεροπορικές επιθέσεις του συνασπισμού και ειδικές δυνάμεις, έχει αγωνιστεί από τον Ιούνιο για να εξαφανίσει το ισλαμικό κράτος από την πόλη της Raqqa, πρώην de facto πρωτεύουσα του στη Συρία και μια σημαντική βάση επιχειρήσεων όπου σχεδιάζονταν επιθέσεις εναντίον της Δύσης.

Η τελική ήττα του Ισλαμικού Κράτους στη Raqqa θα αποτελέσει σημαντικό ορόσημο στις προσπάθειες ανατροπής του αυτοαποκαλούμενου «χαλιφάτου» στη Συρία και το Ιράκ, όπου νωρίτερα φέτος είχε επίσεις εκδιωχθεί από την πόλη της Μοσσούλης.

“Οι μάχες συνεχίζονται στην πόλη Raqqa.Το Daesh (ισλαμικό κράτος) βρίσκεται στα πρόθυρα του τέλους του.Σήμερα ή αύριο η πόλη μπορεί να απελευθερωθεί, “δήλωσε ο εκπρόσωπος των YPG Nouri Mahmoud στο Reuters τηλεφωνικά.

Σε σχόλιό του στο Reuters, ο εκπρόσωπος Τύπου του συνασπισμού Ryan Dillon είπε ότι περίπου 100 ισλαμιστές μαχητές είχαν παραδοθεί στη Raqqa τις τελευταίες 24 ώρες και “μεταφέρθηκαν από την πόλη”, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

“Εξακολουθούμε να περιμένουμε δύσκολες μάχες τις επόμενες μέρες και δεν θα θέσουμε χρονοδιάγραμα του πότε περιμένουμε (το Ισλαμικό Κράτος) να νικηθεί εντελώς στη Raqqa”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι το 85% του Raqqa είχε απελευθερωθεί από τις 13 Οκτωβρίου .

Περίπου 1.500 πολίτες είχαν τη δυνατότητα να μεταβούν με ασφάλεια στις γραμμές SDF εντός της περασμένης εβδομάδας, πρόσθεσε.

Ο Omar Alloush, μέλος ενός πολιτικού συμβουλίου που έχει συσταθεί για να διοικήσει τη Raqqa, δήλωσε στο Reuters αργά την Παρασκευή ότι βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες για τη διασφάλιση απελευθέρωσης αμάχων και “έναν πιθανό τρόπο απομάκρυνσης τρομοκρατικών στοιχείων από την επαρχία της Raqqa”, χωρίς να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Μια ομάδα ακτιβιστών που ενημερώνει απο τη Raqqa μέσο της σελίδας της,Raqqa Is Being Slaughtered Silently, ανέφερε σήμερα ότι δεξάδες λεωφορεία είχαν εισέλθει στην πόλη της Raqqa κατα την διάρκεια της νύχτας, έχοντας ταξιδέψει από τη βόρεια επαρχία της Raqqa.

Το Παρατηρητήριο δήλωσε ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Χαλιφάτου και οι οικογένειές τους είχαν ήδη φύγει από την πόλη και είχαν φτάσει λεωφορεία για να εκκενώσουν τους υπόλοιπους αλλοδαπούς μαχητές και τις οικογένειές τους, χωρίς να αναφέρει το που προς τα πού οδηγήθηκαν.

Η εκστρατεία της DEIR AL-ZOR

Κατά τη διάρκεια του πολέμου που διαρκεί πάνω από έξι χρόνια στη Συρία, η άφιξη λεωφορείων σε μια ζώνη σύγκρουσης σηματοδότησε συχνά την εκκένωση των μαχητών και των αμάχων.

Η εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία επικεντρώνεται τώρα στην τελευταία σημαντική πτέρυγα της στη χώρα, την ανατολική επαρχία του Deir al-Zor που γειτνιάζει με το Ιράκ.

Το Ισλαμικό Κράτος αντιμετωπίζει από την μία μεριά την πίεση των SDF στο Deir al-Zor, και των δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης υποστηριζόμενων από την πολιτοφυλακή που υποστηρίζεται από το Ιράν και τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές από την άλλη.

Τον Αύγουστο, ισλαμιστές μαχητές συμφώνησαν να αποσυρθούν από μια συνοριακή περιοχή του Λιβάνου-Συρίας, την πρώτη φορά που οι μαχητές συμφώνησαν δημοσίως σε μια αναγκαστική εκκένωση από το έδαφος που κρατούσαν στη Συρία.

Οι πολίτες κάνουν επικίνδυνα ταξίδια για να ξεφύγουν από τις ισλαμικές κρατικές περιοχές, καθώς οι δυνάμεις της SDF προ

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/10/15/raqqa-%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%bf%cf%87%ce%ae-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b7%cf%81%cf%8e%cf%89%ce%bd-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%ad%cf%87%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%8e%cf%83%ce%b5%ce%b9-%ce%b1/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.