Η Συρία απαιτεί την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από το έδαφός της

Η Δαμασκός απαιτεί την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από το έδαφος της, μετά την εισβολή τους στην επαρχία Ιντλίμπ, δήλωσε ο πρόεδρος του Λαϊκού Συμβουλίου της Συρίας (κοινοβούλιο) Χαμούντ Σαμπάγκ.

«Το συριακό κοινοβούλιο απαιτεί την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από το έδαφος της Συρίας χωρίς προϋποθέσεις», ανέφερε μιλώντας την Κυριακή, σε συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης στην Αγία Πετρούπολη, όπως σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο ‘ο τουρκικός στρατός εισέβαλε στην επικράτεια της Συρίας, στην επαρχία Ιντλίμπ και έκανε προσπάθεια για κατάλυση της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Συρίας’.

«Το συριακό κοινοβούλιο καταδικάζει τέτοιες ενέργειες με την εισβολή της Τουρκίας, που δεν έχουν καμία σχέση με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στην Αστάνα», δήλωσε ο Σαμπάγκ.

Χαρακτήρισε τις ενέργειες της Τουρκίας ως «επίθεση εναντίον των συριακών εδαφών στην Ιντλίμπ».

Ο ίδιος τόνισε ότι «η επιθετική εισβολή του τουρκικού στρατού αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Αυτό δείχνει τη στενή σχέση μεταξύ του τουρκικού καθεστώτος και των τρομοκρατικών ομάδων που καταστρέφουν τη Συρία με την αιματοχυσία του συριακού λαού και συμβάλλουν στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη Συρία».

(Στοιχεία από το ρωσικό πρακτορείο interfax.ru)

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/10/16/%ce%b7-%cf%83%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b9%cf%84%ce%b5%ce%af-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.