μειονοτικός δημοσιογράφος καταγγέλει το Τουρκικό προξενείο

αναδημοσίευση της μετάφρασης

ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΣ !

Στις 22/9/1981 η εφημερίδα Τράκιανιν Σεσί για πρώτη φορά απευθύνθηκε στους ωραίους ανθρώπους της Δυτικής Θράκης. Με μικρούς κυματισμούς η έκκληση αυτή διήρκεσε ακριβώς 36 χρόνια.

Εδώ και 15 μήνες είμαι συνταξιούχος. H σύνταξη μου προς το παρόν είναι 496 ευρώ. Πλήρωνε, πλήρωνε… Πλήρωσε επί σχεδόν 39,5 χρόνια περίπου 300.000 ευρώ και τώρα στο τέλος πάρε 496 ευρώ.

Από τους ηλικιωμένους μας υπάρχει μια φράση που δεν φεύγει από το στόμα τους… Δόξα τον Θεό… Και εγώ είμαι ευγνώμων.  Είμαι ευγνώμων επειδή είμαι ακόμη στο πόδι και υγιής. Επί 36 χρόνια έγραψα κείμενα ακούγοντας την φωνή της συνείδησης μου. Έγραψα αυτά που ήξερα ως αληθή.
Δεν έγραψα άρθρα κατ΄έντολή.

Δεν έγραψα άρθρα έναντι χρημάτων.

90 φορές με πήγαν στα δικαστήρια.

Στις 88 αθωώθηκα.

Μπροστά μου έχω

1)   Δίκη από τον Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

2)   Δίκη από τον Λεβέντ Σαδικ Αχμέτ

3)   Δίκες εναντίον μου από μηνύσεις από τον εκλεγμένο μουφτή Κομοτηνής και από 11  ιμάμηδες του.

Εγώ αυτές τις αποκαλώ ΔΙΚΕΣ ΦΙΜΩΣΗΣ.

Δίκες φίμωσης-εκφοβισμού και επιδίωξης της οικονομικής μου κατάρρευσης.

Ο Αλλάχ είναι μεγάλος.

Αλλά  κοντεύω πια να φτάσω στο τέλος αυτού του ωραίου ταξιδιού μας που είχαμε επί 36 χρόνια.

Από την μια μεριά η επί 3 χρόνια ακατανόητη και παράλογη σπίλωση της εφημερίδας μας από το προξενείο Κομοτηνής και η εισαγωγή στην μαύρη λίστα και από την άλλη η εκ μέρους του εξώθηση προς τον Ιμπραήμ Σερίφ και τους 11 ιμάμηδες του όπως και προς το ¨εθνικό μας τέκνο¨ Λεβέντ Σαδικ να μου υποβάλλουν μηνύσεις για τα άρθρα που έγραψα για την στάση και συμπεριφορά τους κατά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και από την άλλη η μήνυση που μου υπέβαλλε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Χουσεΐν Ζεϊμπέκ λέγοντας μου  ¨Θα σε εξαφανίσω¨…

Επέφεραν την ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΝΤΕΧΩ, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΦΙΜΩΣΗ, στο τέλος του έτους θα τερματίσω την 36 ετών δημοσιογραφία μου  και ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ την εφημερίδα μου.  Λυπάμαι αν άθελα μου στενοχώρησα κάποιους με τα γραφτά μου και ζητώ συγγνώμη για αυτό.

Αμπτουλχαλίμ Ντεντέ

……………..

……………..

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/10/18/%ce%bc%ce%b5%ce%b9%ce%bf%ce%bd%ce%bf%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%83%ce%b9%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%ac%cf%86%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%ad%ce%bb%ce%b5/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.