ένταση στη Χειμάρα

Οκτώβριος 19, 2017. 19:08

Στον πυρετό της κυβερνητικής κρίσης μετά το σκάνδαλο ‘τσουνάμι’ του πρώην υπουργού Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι που σχετίζεται με τη μαφία, και συμπεριλαμβάνει την πλειοψηφία της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, προέβη σε μια κίνηση, την Τετάρτη, προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή του κοινού.

Πηγές του αλβανικού δημοσιεύματος αναφέρουν ότι σε 19 οικογένειες της ελληνικής μειονότητας στη Χιμάρα εστάλη εντολή από την Εδαφική Επιθεώρηση Άμυνας , όπου απαιτείται μέσα σε πέντε (5) ημέρες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οι οικίες αυτές βρίσκονται στο κέντρο της Χιμάρας και αναφέρεται απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να γκρεμισθούν για την αστική ανάπλαση της Χιμάρας.

Οι κάτοικοι της Χιμάρας, μέρος της ελληνικής μειονότητας, διαμαρτυρήθηκαν πριν από λίγες ημέρες, όταν ήταν εκεί για διαπραγματεύσεις οι υπουργοί Ντάμιαν Γκικνούρι και Μιρέλα Κουμπάρο.

Μετά από συνάντηση με τον Γκικνούρι, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή, εξασφάλισε στους κατοίκους της περιοχής ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχισθούν μέχρις ότου επιτευχθεί κοινή συμφωνία βάσει της έκτασης της αποζημίωσης που θα τους δώσει η κυβέρνηση σε περίπτωση κατεδάφισης.

Αλλά, σήμερα, όταν οι άνθρωποι περίμεναν να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση, έφθασε η κοινοποίηση στην πόρτας τους από την Εδαφική Επιθεώρηση Άμυνας, που τους καλεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εντός πέντε ημερών, που σαφώς είναι μια ανοιχτή και άσκοπη πρόκληση, αν δεν είναι εξυπνάδα, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Αυτό που κάνει αμφίβολη την απόφαση της Εδαφικής Επιθεώρησης Άμυνας- συνεχίζει το κείμενο- είναι το γεγονός ότι σε αντίθεση με την απόφαση 145 της 22.02.2017 (VKM-ja 145 της 22.02.2017) για συνολική κατεδάφιση 21 κατοικιών, αποδεικνύεται ότι δύο κατοικίες εξαιρούνται από την παρούσα απόφαση.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις κατοικίες της οικογένειας Γκόρο, ενός στενούς συγγενούς του Δημάρχου Γκέργκι Γκόρο και η άλλη κατοικία είναι της οικογένειας Ζότο, που είναι της αδελφής του προέδρου του επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Χιμάρα.

Τα στοιχεία αυτά προσθέτουν περισσότερες υποψίες ότι η απόφαση της Εδαφικής Επιθεώρησης Άμυνας είναι σαφώς μια τολμηρή πρόκληση από το κυβερνητικό γραφείο για προπαγάνδα που προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή από τον «Φάκελο της Χρονιάς», όπου ο βουλευτής και τέως υπουργός Σαϊμίρ Ταχίρι ή όπως τον αποκάλεσε ο Έντι Ράμα ‘στραβόξυλο’ από την κορυφή ως τα νύχια’.

(Στοιχεία από syri.net)

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/10/20/%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b7-%cf%87%ce%b5%ce%b9%ce%bc%ce%ac%cf%81%ce%b1/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

css.php