Η Ένωση Κοινοτήτων του Κουρδιστάν προειδοποιεί την Άγκυρα για την ασφάλεια του Ocalan

Η Ένωση Κοινοτήτων του Κουρδιστάν (KCK) απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς την Άγκυρα, αναφορικά με την ασφάλεια του Κούρδου ηγέτη Abdullah Ocalan, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος στην φυλακή υψηλής ασφάλειας στο νησί Imrali στην Τουρκία.

Η συμπροεδρία του Εκτελεστικού Συμβουλίου του KCK εξέδωσε μια ανακοίνωση, μετά από δημοσιεύματα σχετικά με την υγεία του Ocalan. To KCK προειδοποίησε την Άγκυρα για την ασφάλεια και την υγεία τουOcalan και δήλωσε ότι η κυβέρνηση του ΑΚΡ θα θεωρηθεί υπεύθυνη για οτιδήποτε συμβεί στον Κούρδο ηγέτη.

Η KCK κάλεσε όλους τους Κούρδους και τις δημοκρατικές ομάδες να αναλάβουν δράση για να απαιτήσουν εξηγήσεις και ενημέρωση για την υγεία και την κατάσταση του Ocalan.

«Η ενημέρωση για την υγεία του ηγέτη μας Apo αποτελεί το βασικότερο δικαίωμα της οικογένειας και των δικηγόρων του. Γι’αυτό, οι δικηγόροι του Ocalan ή τα μέλη της οικογένειάς του πρέπει να τον επισκεφθούν αμέσως. Δεν εμπιστευόμαστε το Γραφείο του Εισαγγελέα στην Μπούρσα (ΣΣ: το γραφείο έσπευσε να διαψεύσει τις φήμες περί θανάτου του Ocalan που κυκλοφόρησαν σε κάποια τουρκικά μέσα τις τελευταίες μέρες) και ο λαός μας δεν θα το πιστέψει. Είναι ο ίδιος εισαγγελέας που ισχυρίζεται ότι το πλοίο για το Ιμραλί είναι εκτός λειτουργίας τα τελευταία 6 χρόνια», ανέφερε η δήλωση.

Το KCK κάλεσε επίσης τα διεθνή θεσμικά όργανα, συμπεριλαμβανομένης της Επιτροπής για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων, τις διεθνείς δυνάμεις πίσω από τη συνωμοσία εναντίον του Ocalan και τις πολιτικές εξουσίες να αναλάβουν δράση και να εκπληρώσουν τις ευθύνες τους.

To ΚCK δήλωσε ότι το AKP θα θεωρηθεί υπεύθυνο για οτιδήποτε συμβεί στον Ocalan και κάλεσε τους Κούρδους να αναλάβουν συνεχή δράση μέχρι να έλθουν σε επαφή οι δικηγόροι ή η οικογένεια μαζί του.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/10/20/%ce%b7-%ce%ad%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%84%ce%ae%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b4%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ac%ce%bd-%cf%80%cf%81%ce%bf/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.