προεόρτια έντασης στην πΓΔΜ

Οκτώβριος 23, 2017. 16:13

Σκόπια.

Με επευφημίες από τους οπαδούς του, έγινε δεκτός, μετά από 40 λεπτά από την έναρξη της εκδήλωσης για τα 27 χρόνια της δημιουργίας του VMRO-DPMNE και των 124 ετών του VMRO (από τους Βουλγάρους πράκτορες), στο Πολιτιστικό Κέντρο «Άτσο Σόποφ», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα.

Περίπου 800 αντιπρόσωποι, πρώην αξιωματούχοι και μέλη του κόμματος, με έντονα χειροκροτήματα χαιρέτισαν την άφιξη του Γκρούεφσκι στην αίθουσα.

Ο μακεδονιστής πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων (ελ_γυρ: πΓΔΜ) στην ομιλία του που κράτησε 30 λεπτά καταφέρθηκε κατά της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν βλέπει την δημιουργία της (βουλγαρικής) «Εσωτερικής Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης»- VMRO, ως εθνική γιορτή.

«Η κυβέρνηση ντρέπεται για την ημέρα του VMRO. Κατήργησε την απονομή του κρατικού βραβείου στις 23 Οκτωβρίου», ανέφερε ο Γκρούεφσκι.

Ωστόσο, στην εκδήλωση αυτή δεν παρουσιάστηκαν, πρώην πρωτοκλασάτα στελέχη και πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Γκρούεφσκι, όπως η Γκορντάνα Γιανκουλόφσκα, Μίλε Γιανακιέφσκι, Νίκο Τοντόροφ, Σάσο Μιγιάλκοφ και Ζόραν Σταυρέσκι, όπως επισημαίνεται.

Αναφερόμενος για τους εισβολείς στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων (ελ_γυρ: πΓΔΜ) στις 27 Απριλίου 2017, που

ξυλοκόπησαν βουλευτές Σλάβους και Αλβανούς και χτύπησαν τον νυν πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, είπε χαρακτηριστικά ότι «κατηγορούνται επειδή αγαπούν την (ψευδο) μακεδονία (ελ_γυρ: πΓΔΜ) και πρόσθεσε ότι οι εκλογές για την ανάδειξη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στην εξουσία, «κατασκευάστηκαν».

«Δεν έχουν τόση μελάνι για να γράψουν για τον πατριωτικό λαό, ο οποίος εισέβαλε στο Κοινοβούλιο στις 27 Απριλίου εξαιτίας των πατριωτικών του αισθημάτων», ανέφερε ο Γκρούεφσκι.

Έκανε δημόσια γνωστό ότι θα υποστηρίξει το κόμμα, όλα τα άτομα που κρατούνται για την υπόθεση αυτή, αλλά και αυτά που ακόμη δεν έχουν κληθεί.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν πρόκειται για μια μάχη για την εξουσία:

«Δεν μας ενδιαφέρει η εξουσία, δεν πρόκειται για μια μάχη του VMRO, αλλά για την (ψευδο)μακεδονία», (ελ_γυρ: πΓΔΜ) είπε.

(Στοιχεία από makfax.com.mk)

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/10/24/%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b5%cf%8c%cf%81%cf%84%ce%b9%ce%b1-%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%b3%ce%b4%ce%bc/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.