Κοσσυφοπέδιο: Διαδηλώσεις για καταδίκη Αλβανών στην «επιχείρηση Κούμανοβο»

«Κοσσυφοπέδιο, διαμαρτυρίες για την ομάδα του Κουμάνοβο»

Νοέμβριος 3, 2017. 18:22

Σύγκρουση διαδηλωτών και αστυνομίας έλαβε χώρα στην Πρίστινα, έξω από την πρεσβεία των Σκοπίων (Ελ_Γυρ: πΓΔΜ) που διαδήλωναν κατά απόφασης του δικαστηρίου των Σκοπίων (Ελ_Γυρ: πΓΔΜ) για κατηγορούμενους  Αλβανούς που συμμετείχαν στην «επιχείρηση Κουμάνοβο».

 

Σύγκρουση, επίσης,  μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών έλαβε χώρα κοντά στην ουγγρική πρεσβεία που απέχει περίπου 100 μέτρα από αυτήν των Σκοπίων (Ελ_Γυρ: πΓΔΜ).

Δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία ‘Ζαχίρ Παγιαζίτι’ στην Πρίστινα για να διαμαρτυρηθούν για τις ποινές φυλάκισης σχετικά με την υπόθεση ‘Κουμάνοβο’.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου δικαστήριο των Σκοπίων (Ελ_Γυρ: πΓΔΜ)  καταδίκασε 33 μέλη της ομάδας Κουμάνοβο, σε συνολικά 746 χρόνια φυλάκισης και 7 άτομα σε ισόβια κάθειρξη.

Η πυροδότηση των διαμαρτυριών, σύμφωνα με την Gazeta Dita, έγινε από δηλώσεις του πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου, Χαραντινάι, που ζητούσε διεθνή παρέμβαση.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα «Ελευθερία στους απελευθερωτές», «Ου τσε κά» και «θάνατος στους προδότες των απελευθερωτών».

Σύμφωνα, επίσης, με το σκοπιανό πρακτορείο ‘MakFax’, οι κατηγορούμενοι δεν άκουσαν την ετυμηγορία του Ανώτατου Δικαστηρίου, γιατί φώναζαν «Μεγάλη Αλβανία, «Ου Τσε Κα» και «ο θεός να φυλάσσει την ευλογημένη Αμερική», «Οι τρομοκράτες βρίσκονται στο Κοινοβούλιο, εμείς είμαστε απελευθερωτές».

Έλεγαν ακόμη, ότι δεν θα υπάρξει ειρήνη στο σκοπιανό κράτος και ότι «θα πάρουμε πίσω το αίμα των δολοφονηθέντων».

Σημειωτέον ότι όταν άρχισε η δίκη στα Σκόπια (Ελ_Γυρ: πΓΔΜ), οι Αλβανοί που συγκεντρώθηκαν άρχισαν να τραγουδούν τον αλβανικό εθνικό ύμνο.

Ο δικηγόρος των Αλβανών που κατηγορούνται για τρομοκρατία , Νασέρ Ραούφι, ανέφερε ότι οι καταδικασθέντες δεν είναι τρομοκράτες, αλλά «μαχητές της ελευθερίας»…

(Στοιχεία από oranews.tv, gazetadita.al, makfax.com.mk)

Για το Κουμάνοβο αναζήτηση

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/11/04/%ce%ba%ce%bf%cf%83%cf%83%cf%85%cf%86%ce%bf%cf%80%ce%ad%ce%b4%ce%b9%ce%bf-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%8e%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b4%ce%af/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.