Οι φυλετικοί ηγέτες σταματούν την πολιτική στρατολόγησης από τις δυνάμεις των SDF στις Manbij, Tabqa

Με αφορμή του άρθρου Συρία – ιράκ: τίτλοι τέλους; την Πέμπτη 9 Νοέμβρη του εχθρικά προσκείμενου στην αυτοδιαχείρηση στην Βόρεια Συρία, φιλο Ασσαντικού –  φιλο Ιρανικού, αριστερίστικου portal περιοδικού “Serajevo” που μιλά για κατοχή των ypg στα αραβικής πλειοψηφίας κατοίκων  εδάφη της Βόρειας Συρίας. Η μετάφραση του παρακάτω άρθρου είναι από το Syria Direct που μακράν απέχει από το να χαρακτηριστεί «φιλοκουρδικό».

8 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2017
http://syriadirect.org/news/tribal-leaders-halt-conscription-policy-by-kurdish-led-forces-in-manbij-tabqa/Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις στη βόρεια Συρία κατατάσσουν τους κατοίκους στις «δυνάμεις αυτοάμυνας» παρά την τοπική αντιπολίτευση, ανέφεραν πολίτες και τοπικοί αξιωματούχοι, με τους φυλετικούς ηγέτες σε αρκετές πόλεις αραβικής πλειοψηφίας να παρεμβαίνουν για να σταματήσουν αυτήν την πολιτική.

Το διοικητικό όργανο της Rojava, στο κουρδικό πλειοψηφικό έδαφος στο βόρειο τμήμα της Συρίας, διατηρεί το δικαίωμα να στρατολογεί ικανά άτομα άνω των 18 ετών για εννέα μήνες ένταξης στις δυνάμεις αυτοάμυνας. Ο νόμος ισχύει για όλους τους σύριους και αλλοδαπούς που διαμένουν σε αυτοδιαχειριζόμενες περιοχές, κουρδικές και αραβικές, σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο της Νομοθετικής Συνέλευσης.

Η αυτοδιοίκηση εφαρμόζει διαφορετικές πολιτικές για τη στρατιωτική θητεία σε διάφορες περιοχές υπό τον έλεγχό της.Σε μεγάλες πόλεις της κουρδικής πλειοψηφίας στο βόρειο τμήμα της Συρίας, η τοπική αστυνομία μερικές φορές αναζητά άνδρες που προσπαθούν να αποφεύγουν την κατάταξη, είπε ένας Κούρδος στρατιώτης, ο οποίος ολοκληρώνει τώρα την υποχρεωτική του υπηρεσία στην πόλη Αλ Χαζάκα.

Στις πόλεις Tabqa και Manbij-δύο πόλεις, πλειοψηφίας Αραβικών πληθυσμών που καταλήφθηκαν από τις υπο κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) από το Ισλαμικό Κράτος κατά το παρελθόν έτος, οι τοπικοί αξιωματούχοι της αυτοδιοίκησης εισάγουν πλέων την πολιτική εθελοντισμού, μετά από πίεση από τοπικούς γέροντες και φυλετικούς ηγέτες.

Την περασμένη Κυριακή, οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις συνέλαβαν – και αργότερα απελευθέρωσαν – τουλάχιστον έξι άνδρες για στρατιωτική θητεία, δήλωσε ο Muadh, κάτοικος της Manbij που κρατήθηκε για λίγες ώρες.

“Πίναμε τσάι στο δρόμο όταν οι [SDF] ήρθαν σε τεθωρακισμένα οχήματα”, είπε στο Syria Direct.”Με συνέλαβαν και μαζί, άλλους πέντε.”

Ο Muadh είπε ότι ένοπλοι μαχητές από τις SDF έριξαν τους φίλους του στα οχήματα. Όταν προσπάθησε να φύγει, ένας από τους άντρες έβαλε ένα όπλο στο κεφάλι του και απειλούσε να τραβήξει τη σκανδάλη. Αργότερα εκείνη την ημέρα, οι ένοπλοι πήραν τον Muadh και τους άλλους αιχμαλώτους σε μια φυλακή στη Manbij.

Ο Muadh, μαζί με τους άλλους κρατούμενους, απελευθερώθηκαν στις επόμενες 24 ώρες, είπε.

Μέλη των δυνάμεων αυτοάμυνας της Manbij. Φωτογραφία ευγενική προσφορά του Στρατιωτικού Συμβουλίου [1]τηςManbij [2].

Ο Qasim Ramo, επικεφαλής του νεοσύστατου κέντρου αυτοάμυνας της Manbij, δήλωσε στο Syria Direct ότι η ένταξη στις δυνάμεις αυτοάμυνας είναι “εθελοντική, όχι υποχρεωτική”.

Στις 5 Νοεμβρίου, η αυτοδιαχείριση άνοιξε το Κέντρο Αμυντικής Προστασίας στη Manbij “για όσους επιθυμούν να ενταχθούν”, δήλωσε ο Ramo.”Οι άνθρωποι άρχισαν να έρχονται κατα δεκάδες-από μόνοι τους.”

Ο Muadh, μαζί με έναν υπάλληλο της αυτοδιοίκησης στην πόλη Tabqa που ελέγχεται από τις SDF, δήλωσε ότι η συμμετοχή στις δυνάμεις αυτοάμυνας ήταν υποχρεωτική έως ότου οι τοπικές αραβικές φυλές συναντήθηκαν με Κουρδικούς αξιωματούχους στην Manbij νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.Μετά από διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο ομάδων, η στρατολόγηση στις δυνάμεις αυτοάμυνας στη Manbij έγινε εθελοντική.

“Ο φυλετισμός είναι δυνατός [στη Manbij]”, δήλωσε ο Muadh.”Οι SDF δεν μπορούν να κάνουν τις φυλές να κλίνουν σε αυτούς”.

Για τον Muadh, ένα μέλος του αραβικού πληθυσμού της Manbij, το να αγωνίζεται μαζί με τις κουρδικές δυνάμεις, θα μπορούσε να σημαίνει σύγκρουση με άλλες αραβικές δυνάμεις στην περιοχή. Οι από τους Τούρκους-υποστηριζόμενες ανταρτικές παρατάξεις ελέγχουν το έδαφος περίπου δώδεκα χιλιόμετρα βόρεια της Manbij και έχουν συγκρουστεί προηγουμένως με τις κουρδικές δυνάμεις.

Στην Tabqa, οι τοπικοί ηγέτες των φυλών συναντήθηκαν την περασμένη Δευτέρα με αξιωματούχους των SDF και της αυτοδιοίκησης για να αλλάξουν την πολιτική κατάταξης στην περιοχή, δήλωσε ο Muhammad Ali Khaled, συμπρόεδρος της επιτροπής άμυνας της Tabqa.

“Αλλάξαμε [στρατιωτική θητεία] από υποχρεωτική σε εθελοντική”, δήλωσε ο Khaled στο Syria Direct.Δεν θα γίνει στρατολόγηση “εφόσον οι φυλετικοί σέικ μπορούν να εξασφαλίσουν τους άνδρες που είναι αναγκαίοι για την προστασία της Tabqa και της υπαίθρου της”.

Η απόφαση ήρθε μετά από δεκάδες άνδρες στην Tabqa τέθηκαν υπό κράτηση για την κατατακτική υπηρεσία τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, τοπικά ειδησεογραφικά πρακτορείαανέφεραν [3].

“Εγκρίθηκαν για το καθήκον της αυτοάμυνας – αυτό δεν μπορεί να ονομαστεί σύλληψη”, δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής άμυνας, ο Khaled.

Το καθήκον αυτοάμυνας δεν συνεπάγεται μάχες στις πρώτες γραμμές με το Ισλαμικό Κράτος, πρόσθεσε.Αντίθετα, οι στρατευμένοι “φυλάσσουν μόνο τα σύνορα της περιοχής τους”.

“Ο καθένας πρέπει να κάνει το καθήκον του.”

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/11/12/%ce%bf%ce%b9-%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%b5%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%af-%ce%b7%ce%b3%ce%ad%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%bf%ce%bb/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.