Πολεμικό ορμητήριο η Κύπρος εναντίον των λαών της Μέσης Ανατολής

Αίσθηση προκάλεσαν οι αναφορές στο διεθνή τύπο για την εμπλοκή της Κύπρου στους βρώμικους πολέμους στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Πέρα για πέρα ψευδές και χαλκευμένο χαρακτήρισε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, δημοσίευμα της «Bagdad Post» για δήθεν παρουσία στην Κύπρο μαχητικών F-15 της Σαουδικής Αραβίας για επιδρομές κατά της Χεζμπολάχ στο Λίβανο. « Ο κάθε ένας μπορεί εύκολα να διαπιστώσει, αν βρίσκονται τα μαχητικά στην Κύπρο», είπε ο κ. Κασουλίδης.

Παρά τις διαψεύσεις όμως υπάρχουν ορισμένα δεδομένα.

Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα “Η Κύπρος παρέδωσε ναυτική και αεροπορική βάση στην Γαλλία! Πιο συγκεκριμένα, η Κύπρος αποκτά ναυτική βάση στο Μαρί. Στη διάθεση των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων βρίσκεται και η αεροπορική βάση στην Πάφο.

Η Γαλλία ελέω TOTAL θα χρηματοδοτήσει μεγάλο μέρος του εκσυγχρονισμού της ναυτικής βάσης στο Μαρί με σκοπό τον ελλιμενισμό γαλλικών πολεμικών πλοίων τα οποία θα «σουλατσάρουν» σχεδόν μόνιμα στην περιοχή αυτή λόγω των εργασιών ανεύρεσης υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Επίσης στην διάθεση των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων βρίσκεται και η αεροπορική βάση στην Πάφο. H παρουσία πλέον γαλλικών αεροσκαφών Rafale σε αποστολές επιτήρησης της περιοχής της ΑΟΖ όπoυ θα εκτελούνται οι εξορύξεις είναι δεδομένη”.

Τα γεωστρατηγικά συμφέροντα της Γαλλίας, τα κέρδη των ενεργειακών κολοσσών αλληλοδιαπλέκονται με τους στόχους της ελληνοκυπριακής αστικής τάξης. Σημαίνουν συμμετοχή σε πολέμου, επεμβάσεις, πολέμους.

Εξάλλου ποιος μπορεί να ξεχάσει την συμμετοχή της Κύπρου στους βομβαρδισμούς εναντίον του λαού της Λιβύης.

Όλα αυτά αποδεικνύουν την πραγματική ουσία των επιλογών του αστικού κατεστημένου σε Ελλάδα και Κύπρο. ΑΟΖ, ενεργειακά κοιτάσματα, σημαίνουν πρώτα από όλα “προνομιακή σχέση με τις ΗΠΑ”, παραχώρηση βάσεων, συμμετοχή-συνενοχή στους βρώμικους πολέμους, αγορές όπλων και μισθοφόρους.

Εμείς θεωρούμε ότι η Ειρήνη και η Ευημερία για τους λαούς της περιοχής μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από την ανατροπή των αστικών κυβερνήσεων, το μπλοκάρισμα της πολεμικής μηχανής των ιμπεριαλιστών φονιάδων που εξορμούν με τα δόγματα Πολέμου-Καταστολής εναντίον του κόσμου της εργασίας, την αντικαπιταλιστική πάλη για τη διάλυση του ΝΑΤΟ του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και της Ε.Ε.

Από την ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ στην Ελλάδα

Φωτογραφία του χρήστη Bandiera.