Πυρηνικός κίνδυνος στην περιοχή μας

αναδημοσίευση της μετάφρασης

 

Το ανακοίνωσε ο Πούτιν: Ο πυρηνικός αντιδραστήρας στο Ακουγιού θα ¨πυροδοτηθεί¨ το 2023

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε πως σχεδιάζουν να θέσουν σε λειτουργία τον πρώτο αντιδραστήρα στην πυρηνικό σταθμό του Ακουγιού το 2023.

Συναντήθηκε χτες στο Σόσι με τον πρόεδρο Ερντογάν σε μια συνάντηση που κράτησε 2 ώρες και 10 λεπτά.

Μετά από την συνάντηση ο Ερντογάν δήλωσε τα εξής : ¨Σήμερα στην ατζέντα μας είχαμε την πρόοδο των πολύ σημαντικών θεμάτων του Ακουγιού και του Τουρκικού Ρεύματος, κάναμε την αξιολόγηση σχετικά με αυτά. Δίνουμε μεγάλη σημασία στην έγκαιρη πραγματοποίηση αυτών των σχεδίων. Ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα για τα θέματα αυτά που αφορούν την χώρα μας. Πιστεύουμε πως τις επόμενες εβδομάδες στο Ακουγιού θα πραγματοποιήσουμε την τελετή ριξίματος μπετόν. Εάν το επιτρέψει το πρόγραμμα του κ. Πούτιν επιθυμούμε να κάνουμε μαζί αυτό το βήμα¨.

Μετά από την συνάντηση, ο Πούτιν ανέφερε πως οι εργασίες της χώρας του με την Τουρκία και το Ιράν έχουν δώσει απτά αποτελέσματα στην Συρία και διαμόρφωσαν συνθήκες διαλόγου.

Ο Ρώσος ηγέτης είπε πως η Ρωσία θα συνεχίσει να εργάζεται με την Τουρκία για την επίλυση της κρίση στην Συρία.

Ο Ερντογαν ανέφερε πως παράλληλα σε ανοδική πορεία βρίσκονται και οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/11/15/%cf%80%cf%85%cf%81%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%87%ce%ae-%ce%bc%ce%b1%cf%82/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.