Το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ) ανακηρύσει νέα περιοχή αυτοδιοίκησης στο βόρειο Ιράκ


Αντάρτες του PKK.Το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας αυτόνομης περιοχής στο βόρειο Ιράκ, ένα βήμα που θα μπορούσε να προκαλέσει πιο έντονες τουρκικές επιθέσεις στις τοποθεσίες που ελέγχονται απο αυτό και  που ορίζετε από την Άγκυρα και αρκετές δυτικές χώρες ως τρομοκρατική ακεραιότητα.

Σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε από κουρδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα The New Arab με έδρα το Λονδίνο, η ομάδα κήρυξε μια νέα αυτόνομη περιοχή στα βουνά Qandil, η οποία περιλαμβάνει πέντε περιοχές.

Η δήλωση έγινε με την παρουσία «300 πολιτικών προσωπικοτήτων», αναφέρετε στην δήλωση, προσθέτοντας ότι «το επόμενο βήμα θα ήταν να εκλεγεί μια διοίκηση για την περιοχή και να ξεκινήσει η οικοδόμηση».

Η ιρακινή κυβέρνηση δεν έβγαλε επίσημη απάντηση.

Το ΡΚΚ έχει αγωνιστεί για μια ανεξάρτητη περιοχή για τους Κούρδους της Τουρκίας από τη δεκαετία του ’80.

Οι PKK και οι τουρκικές στρατιωτικές συγκρούσεις επαναλήφθηκαν τον Ιούλιο του 2015 για πρώτη φορά από τότε που οι πολιτοφυλακές ανακοίνωσαν την έξοδο από την τουρκική επικράτεια το 2013. Οι μάχες συνεχίστηκαν όταν το PKK κατηγόρησε την Άγκυρα για αποτυχία προστασίας των Κούρδων μετά από μια ισλαμική κρατική επίθεση που σκότωσε 32 Κούρδους σε μια πόλη κοντά τα σύνορα με τη Συρία.

Ο στρατός της Τουρκίας εκτελεί τακτικά αεροπορικές επιδρομές στις περιοχές των μαχητών του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ, ανακοινώνοντας αλλα χωρίς να στοιχειοθετεί τη δολοφονία πολλών εξ αυτών.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/12/25/%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b4%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%ba%cf%8c%ce%bc%ce%bc%ce%b1-%cf%81%ce%ba%ce%ba-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%b7%cf%81/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.