Τουρκία: προσωρινή …φυλάκιση στα 7 χρόνια

αναδημοσίευση της μετάφρασης

To διάστημα προφυλάκισης ανέβηκε από τα 5 έτη στα 7 !

…………………

Το διάστημα επιμηκύνθηκε ως τα 7 έτη. Έτσι ιδιαίτερα στις έρευνες σχετικά με την υπόθεση Γκιουλέν, άνοιξε ο δρόμος για την κράτηση έως 7 έτη στις φυλακές αυτών που δικάζονται για ¨τρομοκρατική οργάνωση¨, ¨κατασκοπία¨ και ¨πραξικόπημα¨.

Στο ράφι έμειναν οι δηλώσεις του τότε ηγέτη του ΑΚΡ Ερντογάν ο οποίος κάποτε μιλώντας σχετικά με τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δήλωνε πως ¨είναι ανάγκη να περιοριστεί ο μακρύς χρόνος προσωρινής κράτησης¨.

……………

Σύμφωνα με την αλλαγή που έγινε, στα αδικήματα που αφορούν την κρατική ασφάλεια, την εθνική άμυνα, την συνταγματική τάξη και αδικήματα που γίνονται ενάντια σε αυτήν, αδικήματα σχετικά με τα απόρρητα του κράτους και την κατασκοπία όπως και αυτά που εντάσσονται στον αντιτρομοκρατικό νόμο, παρέχεται η δυνατότητα κράτηση έως και 7 ετών.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/08/30/%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%89%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%ae-%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%ac%ce%ba%ce%b9%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b1-7-%cf%87%cf%81%cf%8c%ce%bd/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.