Η υφυπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Νουλάντ ξεκίνησε την επίθεση φιλίας προς την νέα κυβέρνηση της Ελλάδας με την καθησυχαστική δήλωση για τις θετικές της παρεμβάσεις στην ΕΕ για την αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ ΕΕ-Ρωσίας και στη συνέχεια έθεσε το ζήτημα της αναγννώρισης της ΠΓΔΜ. Αποφεύγοντας όπως κάνουν όλοι οι διπλωμάτες της Δύσης να αναφερθεί στο συνταγματικό χάρτη της διπλανής χώρας που επιτρέπει μονομερώς την επέκταση των συνόρων της, δήλωσε «ότι μπορούμε να επιστρέψουμε σε συνομιλίες και να προσπαθήσουμε να διευθετήσουμε τη διαφωνία για το όνομα, η οποία δεν επιτρέπει την είσοδο της Μακεδονίας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Συνεχίζουμε να ελπίζουμε ότι μπορούμε να φτάσουμε σε μια καλή λύση, γιατί πιστεύουμε ότι δεν είναι μόνο προς το συμφέρον της σταθερότητας στη Μακεδονία αλλά και για τα Βαλκάνια και την ίδια την Ελλάδα. Προσβλέπουμε να έχουμε αυτή τη συνομιλία».
Ο καθοδηγημένος εθνικισμός που αναπτύσσεται στη διπλανή μας χώρα είναι αυτός που βοηθάει στο να μετατραπεί η χώρα σε προτεκτοράτο των ΗΠΑ και ΕΕ με φτώχεια που αγγίζει το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας ενώ παράλληλα κλείνει τα μάτια του στο 1/3 της χώρας που κατοικείται από αλβανούς. “Το «κατώφλι» της φτώχειας υπολογίστηκε στο 60% της διάμεσου του συνολικού διαθέσιμου ισοδύναμου εισοδήματος” ενώ 26,2% του πληθυσμού βρίσκεται κάτω από το όριο, ενώ η πολιτική αναταρραχή είναι στο προσκήνιο. Οι συγκρούσεις μεταξύ αλβανών και της κυβέρνησης είναι σε καθημερινή βάση και φυσικά υποδαυλίζονται από την ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας σε αντιδιαστολή με την πανμακεδονική ιδέα που τοποθετεί τη χώρα στο κέντρο του “μακεδονικού αλυτρωτισμού”.
Είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο, το κοινωνικό κίνημα και ιδιαίτερα στην Ελλάδα μέσω των μεταναστών να μπορέσει να δημιουργήσει γέφυρες κατανόησης και συνεργασίας, ταξικής ενότητας. Τα βαλκάνια είναι εδώ.
Πρόσφατα σχόλια