Η Ρωσία ζητεί από τις κουρδικές δυνάμεις να αποσυρθούν από το Βόρειο Χαλέπι

Η Ρωσία ζητεί από τις κουρδικές δυνάμεις να αποσυρθούν από το Βόρειο Χαλέπι για να αποτρέψει τις  επιθέσεις της Τουρκίας

Το ειδησεογραφικό κανάλι Rudaw ανέφερε ότι  ρωσική αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με τους διοικητές των Μονάδων Λαϊκής Προστασίας (YPG) στην πόλη Afrin στο Βόρειο Χαλέπι και τους κάλεσε να αποχωρήσουν από πέντε πόλεις της περιοχής για να άρει την απειλή της επιθετικότητας της Τουρκίας εναντίον της Afrin και των παρακείμενων αγροτικών περιοχών.

Η έκθεση πρόσθεσε ότι η ρωσική αντιπροσωπεία ζήτησε από τις κουρδικές δυνάμεις να αποσυρθούν από τις πόλεις της Manag, Tal Ριφάτ, Ντέιρ Τζαμάλ, Sheikh Issa και Harbal και όλα τα χωριά της περιοχής αλ-Shahba και να ανοίξουν το δρόμο που ενώνει το Δυτικό Χαλέπι με την Ιντλίμπ μέσω  του βουνού al- Ahlam κοντά στην πόλη της Basouteh.

Εν τω μεταξύ, η ρωσική αντιπροσωπεία εξήγησε στους Κούρδους ότι η Τουρκία θα δημιουργήσει τρεις στρατιωτικές βάσεις στα βουνά  AlAhlam και Sheikh Barakat  με θέα προς την Afrin από το βουνό Babasqa το οποίο έχει θέα προς την Ιντλίμπ.

Ζήτησαν, επίσης, τους Κούρδους να απομακρύνουν όλα τα μέλη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) από την Afrin και να δώσουν τον έλεγχο της πόλης στο τοπικό συμβούλιο και την ασφάλεια της στην τοπική αστυνομία και τις λαϊκές δυνάμεις.

Τοπικές πηγές στο Βόρειο Χαλέπι ανέφεραν στις αρχές Ιουλίου ότι χιλιάδες μαχητές που συνδέονται με τον τουρκικό στρατό αναμένουν το έναυσμα για μια επικείμενη μεγάλης κλίμακας επιχείρηση με την κωδική ονομασία Seif al-FORAT στην περιοχή της Afrin.

Η Τουρκική Sabah καθημερινά αναφερθεί, εν τω μεταξύ, ότι οι υποστηριζόμενοι από την Άγκυρα μαχητές αναμένεται να ξεκινήσουν τη επιχείρησή τους από τα δυτικά της πόλης  Azaz και από την πόλη της Ein Daqneh και το στρατιωτικό αεροδρόμιο Μινγκ στο Βόρειο Χαλέπι για να κινηθούν προς τις πόλεις της Tal Ριφάτ και Afrin στην επαρχία Χαλέπι και την πόλη του Tal Abyadh στη Βόρεια Raqqa.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/07/14/%ce%b7-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%af%ce%b1-%ce%b6%ce%b7%cf%84%ce%b5%ce%af-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%ac%ce%bc%ce%b5/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.