Η Ουγγαρία για τη Ρωσία

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν ενέτεινε την κριτική του κατά των ευρωπαίων συμμάχων του για την πολιτική που ακολουθούν ως προς την απομόνωση της Μόσχας, ονοματίζοντας τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ως έναν από τους βασικούς υποστηρικτές της πολιτικής αυτής.

Τα σχόλιά του έρχονται μια ημέρα μετά την επίσκεψη στη Βουδαπέστη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την οποία οι δύο ηγέτες συμφώνησαν, η Ρωσία να εξακολουθήσει να παρέχει φυσικό αέριο στην Ουγγαρία, επιβεβαιώνοντας τη σύσφιξη των δεσμών τους.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Βίκτορ Ορμπάν εμφανίστηκε καθησυχαστικός απέναντι στην υπόλοιπη Ευρώπη, ότι δεν παρασύρεται στην τροχιά του Κρεμλίνου, αλλά τα σχόλιά του κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πούτιν έδειξαν ότι οι διαφορές με την ΕΕ παραμένουν.

Ο Ορμπάν δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι διαιρεμένη ως προς τις σχέσεις με τη Ρωσία.

«Αυτό το ρήγμα στην ΕΕ έχει πολύ βαθύ στρατηγικό χαρακτήρα» είπε ο Ορμπάν προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ είναι “στην άλλη πλευρά” αυτής της διαχωριστικής γραμμής.

Ο Τουσκ ως πρωθυπουργός της Πολωνίας μέχρι τα τέλη του περασμένου έτους, ήταν ένας από τους πιο θερμούς υποστηρικτές των αυστηρότερων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, μια γραμμή που συνέχισε και όταν μετέβη στις Βρυξέλλες αναλαμβάνοντας τη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η Ουγγαρία, η Τσεχία, η Σλοβακία και η Αυστρία δεν ακολουθούν «τη γραμμή» Τουσκ θεωρώντας ότι η συνεργασία με τη Μόσχα είναι απαραίτητη. «Πιστεύουμε ότι χωρίς τη συνεργασία με τους Ρώσους, δεν μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας.

Στην ίδια συζήτηση με τους δημοσιογράφους, ο Ορμπάν υπονόησε μια ενδεχόμενη σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση στον τομέα της ενεργειακής πολιτικής. Το σχέδιο της Ουγγαρίας ο τομέας ενέργειας της χώρας να λειτουργήσει σε μη κερδοσκοπική βάση, προκειμένου να προσφέρει φθηνή ενέργεια στα νοικοκυριά και την ουγγρική βιομηχανία, έρχεται σε αντίθεση με την ενεργειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/02/19/%ce%b7-%ce%bf%cf%85%ce%b3%ce%b3%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%af%ce%b1/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.