Με τον κύριο Γουόκερ, διεθνή απατεώνα παρατηρητή στο Κόσοβο, του οποίου τα πορίσματα οδήγησαν στην επέμβαση στην πρώην Γιουγκοσλαβία, είχαμε ξανασχοληθεί στο άμεσο παρελθόν. Η ολοφάνερη υποστήριξή του στον αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό πρόσφατα βρήκε την απόληξή του και στον κύριο Βελίου, διαπρύσιο κήρυκα της “Ενωμένη Αλβανίας”, όπως ονοματίζει την οργάνωσή του αυτός ο μεταμοντέρνος φασίστας ακτιβιστής. μαζί καταφέρθηκαν κατά της σοβινιστικής Ελλάδας και Σερβίας οι οποίες τον έχουν κηρύξει persona non grata. Ο κύριος Γουόκερ, ήρωας της Αλβανίας, κάτω από τον πραγματικό ήρωα Γκέργκι Καστριότι. Δυστυχώς το οριζόντιο βαλκανικό κίνημα έχει πιθανόν άλλες προτεραιότητες…
Σήμερα, στην Πρίστινα, -γράφει το αλβανικό-φασιστικό- κίνημα στη σελίδα του- ο πρόεδρος του ‘Κινήματος για την Ενωμένη Αλβανία’, Ταχίρ Βελίου (Tahir Veliu) και οι συνεργάτες του, είχαν φιλική συνάντηση με τον (82χρονο) Γουίλιαμ Γουόκερ (William Walker ) –που διετέλεσε πρέσβης του ΟΑΣΕ κατά τη διάρκεια του πολέμου του Κοσσυφοπεδίου.
Κατά τη σημερινή συνάντηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση ο συνταξιούχος διπλωμάτης ενημερώθηκε για το πρόγραμμα του αλβανικού (φασιστικού) κινήματος και την πλατφόρμα για τη λεγόμενη ‘Ενωμένη Αλβανία’ που περιλαμβάνει τμήματα από πέντε βαλκανικές χώρες καθώς και άλλες εθνικές δραστηριότητες.
Ο Γουόκερ και ο Βελίου επισκέφθηκαν το νέο μνημείο του Γκέργκι Καστριώτη στην Πρίστινα. Ο Γουόκερ εξέφρασε την εκτίμησή του για την αναμνηστική πλάκα υπέρ του εθνικού ήρωα των Αλβανών, η οποία στήθηκε πριν από λίγες ημέρες από το επεκτατικό Κίνημα του Βελίου.
“Σοβινιστική η πολιτική της Σερβίας και της Ελλάδας”
Ο πρώην πρέσβης του ΟΑΣΕ χαρακτήρισε την κήρυξή του ως «Persona non grata» από τις σερβικές και τις ελληνικές αρχές ως ένδειξη της σοβινιστικής πολιτικής τους έναντι των Αλβανών. Ο Βελίου και ο Γουόκερ συμφώνησαν να συνεχίσουν τις κοινές συναντήσεις για την ενοποίηση των Αλβανών.
Μάλιστα, ο επικεφαλής του φασιστικού αλβανικού κινήματος στη σελίδα του στο Facebook χαρακτήρισε τον συνταξιούχο αμερικανό διπλωμάτη ως ‘ζωντανό ήρωα των Αλβανών’.
Ο Γουόκερ κατά τη διάρκεια της θητείας του είχε δημοσιεύσει σειρά κειμένων για το θέμα του Κοσσυφοπεδίου, κατηγορώντας τους Σέρβους για γενοκτονία, προκαλώντας τη διεθνή κοινότητα για επέμβαση στο Κόσοβο.
Ιδού το μνημείο για τον “ήρωα” των Αλβανών Γουόκερ
Πρόσφατα σχόλια