το ξεγύμνωμα της αστικής δημοκρατίας στη χώρα που γεννήθηκε

Κάθε σχόλιο περιττεύει. Η νέα εκστρατεία καταπολέμησης της τρομοκρατίας που ετοιμάζεται στη Γαλλία, εκκινεί ένα νέο καθεστώς αστυνομικού και στρατιωτικού κράτους, πιο άγριο και σκληρό. Το γρήγορο ξεγύμνωμα της αστικής δημοκρατίας, στη χώρα που γεννήθηκε είναι κάτι παραπάνω απο γεγονός. Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Έθνος:

Γαλλία: Εκατ. ευρώ και επιπλέον προσωπικό στη μάχη κατά της τρομοκρατίας

Μετά τις αιματηρές επιθέσεις των τζιχαντιστών στο Παρίσι που στοίχισαν συνολικά την ζωή σε 17 ανθρώπους, ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ανακοίνωσε σήμερα νέα μέτρα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, με την αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και των πόρων που διατίθενται σε αυτή την μάχη.

Γαλλία: Εκατ. ευρώ και επιπλέον προσωπικό στη μάχη κατά της τρομοκρατίας

Ο Βαλς ανακοίνωσε την δημιουργία 2.680 πρόσθετων θέσεων για την μάχη κατά της τρομοκρατίας εντός της επόμενης τριετίας, στα υπουργεία Εσωτερικών, Άμυνας, Δικαιοσύνης, αλλά και Οικονομικών, καθώς και την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση περίπου 3.000 ατόμων που θεωρούνται ύποπτα για σχέσεις με τζιχαντιστές σε Συρία, Ιράκ και άλλες χώρες.

Το πλάνο για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας θα χρηματοδοτηθεί με 425 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα διατεθούν μεταξύ άλλων για την αγορά όπλων και εξοπλισμού, αλλά και για την ενίσχυση της ασφάλειας των αστυνομικών (όπλα, αλεξίσφαιρα κλπ). Το ποσό ανεβαίνει στα 735 εκατ. ευρώ αν συμπεριληφθούν τα έξοδα για το προσωπικό.

Προωθείται επίσης νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις υπηρεσίες πληροφοριών, η κατάρτιση νέας λίστας με καταδικασθέντες για τρομοκρατική δράση και ο σχεδιασμός ειδικών τομέων στις φυλακές για εξτρεμιστές κρατούμενους. Επιπλέον ανακοινώθηκε η δημιουργία ιστοσελίδας για την ευαισθητοποίηση του κοινού και κυρίως των νέων, ώστε να αποτρέπονται οι στρατολογήσεις από τζιχαντιστές μέσω ίντερνετ.

Η γαλλική κυβέρνηση έχει ήδη επιστρατεύσει 10.000 στρατιώτες για την ενίσχυση της δημόσιας ασφάλειας και την αποτελεσματικότερη φύλαξη ευαίσθητων σημείων, όπως σχολεία, συναγωγές και τζαμιά.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/01/21/%cf%84%ce%bf-%ce%be%ce%b5%ce%b3%cf%8d%ce%bc%ce%bd%cf%89%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%af%ce%b1%cf%82/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.