Η υποκρισία της Δύσης για το φονικό στη Μαριούπολη

Η υποκρισία περισσεύει στη Δύση. Μετά την άστοχη και απάνθρωπη από κάθε άποψη, βομβιστική επίθεση, σε αμάχους στη Μαριούπολη, η Δύση θυμήθηκε ότι στην Ουκρανία υπάρχουν θύματα ενός πολέμου. Για το “καλύτερο μνημείο για τους νεκρούς μας” δήλωσε ο αξιωματικός που ανέλαβε την ευθύνη κυνικά κι έτσι οι δυτικές κυβερνήσεις ξεκίνησαν την κλιμάκωση των μέτρων κατά της Ρωσίας. Όμως, για τους εκατοντάδες δολοφονημένους, θύματα των ναζί και της κυβέρνησης της Ουκρανίας που υποστηρίχθηκαν από την επίσημη γραμμή της ΕΕ καιτων ΗΠΑ, μέχρι τώρα υπήρχε σιωπή.

Τις μέρες αυτές βρήκαν την ευκαιρία τα καθοδηγούμενα όργανα ΟΗΕ και ΟΑΣΕ να προβάλουν μια κλιμάκωση ενός ακόμα ακήρυχτου πολέμου με τη Ρωσία. Ο δρόμος για το ξεπούλημα της Ουκρανίας που οργανώνουν μεθοδικά οι δυνάμεις της ΕΕ και των ΗΠΑ μέσω χρηματοδοτήσεων και η συστηματική πίεση που ασκούν στην Ρωσία είναι ο μοναδικός τρόπος για την οριστική ανάκτηση της ηγεμονίας τους. Και σ’ αυτόν το δρόμο δεν βρίσκουν αντιστάσεις, ακόμα κι όταν παραβιάζουν τους κανόνες τους. «Αυτή η κλιμάκωση θα προκαλέσει αναπόφευκτα μία σοβαρή επιδείνωση των σχέσεων ανάμεσα στην ΕΕ και στη Ρωσία» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος της διπλωματίας της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι. Έτσι όταν αποφασίστηκαν νέα περιοριστικά μέτρα κατά της Ρωσίας η μοναδική κυβέρνηση που διαμαρτυρήθηκε ήταν η ελληνική δια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα “διότι η ανακοίνωση εξεδόθη εν αγνοία του”, ενώ συμφώνησε και η κυπριακή δημοκρατία η οποία έχει δεχτεί τις μεγαλύτερες συνέπειες από το ευρωπαϊκό εμπάργκο στη Ρωσία. Σοκαρισμένος ο κύριος Σουλτς δήλωσε για την κίνηση του Τσίπρα κάνοντας μια συνήθη και άμεση παρέμβαση στα ελληνικά πράγματα δηλώνοντας ότι η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα έμοιαζε γιατα γερμανικά δεδομένα αν θα συνασπίζονταν η Αριστερά (Die Linke) με την (ακροδεξιά) «Εναλλακτική για την Γερμανία»(AfD)

Ποια μπορεί άραγε να είναι η συνέχεια σ’ αυτόν το εφιάλτη; Μέχρι τώρα τα κινήματα είναι τόσο αδύναμα μπροστά σ’ αυτόν τον νέο πόλεμο που ετοιμάζουν στην παραπάνω ρούγα.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/01/29/%ce%b7-%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b4%cf%8d%cf%83%ce%b7%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%cf%86%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%84%ce%b7/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.