ΠΓΔΜ: Η εσωτερική σύγκρουση για ΤΟ όνομα και ο δυτικός παράγοντας

Σε μια ανελέητη σύγκρουση έχει εξελιχθεί η εδώ και μήνες αντιπαράθεση μεταξύ του κυβερνητικού κόμματος του προέδρου Γκρουέφσκι και του σοσιαλιστικού κόμματος του Ζαέβ. Η πολιτική διάσταση της σύγκρουσης, αν και επιτυχώς επιδιώκει να κρύψει τη γεωπολιτική, αναφέρεται στην αυταρχική μορφή με την οποία κυβερνά ο Γκρουέφσκι όπως και στην οικονομική διαφθορά στην οποία όπως καταγγέλλουν έχει περιπέσει η κυβέρνηση. Τελευταία όμως οι κατηγορίες εκτοξεύονται με το μανδύα της προδοσίας της χώρας.
Στις μέρες μας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ζάεφ, ο οποίος υπερθεματίζει σε μια ανένδοτη μάχη για ΤΟ όνομα της χώρας ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» αποκλείοντας κάθε σύνθετη ονομασία έχει επιδοθεί σε μια σύγκρουση με την κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι έχει συνεννοήσεις με την Ελλάδα για την τελική διαπραγμάτευση περί ΤΟΥ ονόματος. Η σύλληψή του από τις διωκτικές αρχές κατά παραγγελία του Γκρουέφσκι πυροδότησε τις εξελίξεις με την ΕΕ και τις ΗΠΑ να πρωταγωνιστούν σε ανακοινώσεις που λειτουργούν υποστηρικτικά προς την αντιπολίτευση. Είναι φανερό ότι τόσο από πλευράς ΕΕ όσο και από πλευράς ΗΠΑ αναζητούν τον κατάλληλο εκπρόσωπο της «εθνικής» αστικής τάξης προκειμένου να επιτείνουν την αποσταθεροποίηση της χώρας και κατά συνέπεια των Βαλκανίων.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/02/03/%cf%80%ce%b3%ce%b4%ce%bc-%ce%b7-%ce%b5%cf%83%cf%89%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%cf%8c%ce%bd%ce%bf%ce%bc/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.