Η εμπλοκή στην ΠΓΔΜ

Η κατάσταση στην ΠΓΔΜ γίνεται όλο και πιο κρίσιμη, τόσο στο εσωτερικό όσο και  στις διεθνείς της προεκτάσεις στη βαλκανόπιτα. Όλο και περισσότερες φωνές, επίσημες, μιλούν άμεσα και έμμεσα για τη συνεργασία της κυβέρνησης Γκρουέφσκι με έλληνες κατασκόπους ενώ σε πολιτικό επίπεδο ανεβαίνειο το θερμόμετρο με τη δημιουργία νέων σχηματισμών όπως το ακροδεξιό “Πολιτικό Κίνημα για την Υπεράσπιση της Μακεδονίας” (ή στα σλαβικά: Граѓанско движење за одбрана на Македонија) που υπερθεματίζει τόσο στις κινήσεις ανατροπής της κυβέρνησης όσο και στην προβολή της ανένδοτης μάχης για το όνομα. Δείτε ένα απόσπασμα της συνέντευξής στις 5 Φεβρουαρίου 2015 ο Μετόντι Χατζή Γιάνεφ-Методи Хаџи Јанев, ειδικός σε πολιτικά και θέματα ασφαλείας που διδάσκει σήμερα στη στρατιωτική Ακαδημία της ΠΓΔΜ. Την κατέγραψε ο Vladislav Perunović από την τηλεόραση Άλφα της ΠΓΔΜ, που είχε ως τίτλο: «Οι ελληνικές υπηρεσίες έχουν χρήματα και λόγους να υποστηρίξουν συνεργάτες κατά της χώρας»


Λέει στο απόσπασμα: «Είναι γεγονός είναι ότι όλες οι χώρες σήμερα, που θέλουν να ασχοληθούν με σοβαρό τρόπο, όπως η Ελλάδα έχουν τη διπλωματία και ίδιους τρόπους. Αυτοί εκτός από τις ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποιούν και τις μυστικές υπηρεσίες. Αυτό γίνεται, επειδή με αυτόν τον τρόπο θα επιτύχουν έμμεσα για την ετοιμασία ενός εδάφους με τη λήψη ορισμένων πληροφοριών, δημιουργώντας ένα κλίμα το οποίο θα τους φέρει σε μια καλύτερη θέση, όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο των σχέσεων με τους τελικούς στρατηγικούς στόχους που αυτοί επιθυμούν. Οπωσδήποτε οι δολοπλοκίες, αποτελούν έναν από τους τρόπους μέσω των οποίων εργάζονται».

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=U4fioSJ69M8[/youtube]

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/02/06/%ce%b7-%ce%b5%ce%bc%cf%80%ce%bb%ce%bf%ce%ba%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%b3%ce%b4%ce%bc/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.