αναγγελία: μετατροπή των κέντρων κράτησης σε κέντρα ανοιχτής φιλοξενίας

Το μπορεί να σημαίνει το “περιμετρική φύλαξη” των μελλοντικών “ανοιχτών κέντρων φιλοξενίας” που θα διαμένουν μετανάστες; Θα δείξει. Το απόσπασμα είναι από την εφημερίδα “Καθημερινή”

“Το νεοσύστατο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής φέρεται να παίρνει υπό τον έλεγχό του τα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών. Πρόθεση μάλιστα της αναπληρώτριας υπουργού Αναστασίας Χριστοδουλοπούλου είναι οι εγκαταστάσεις σε Αμυγδαλέζα, Κόρινθο και αλλού να μετατραπούν σταδιακά σε ανοικτές δομές και να μετονομαστούν σε «Κέντρα Ελεύθερης Φιλοξενίας». Η ευθύνη της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να περιορίζεται στην περιμετρική φύλαξη των εγκαταστάσεων και όχι στη λειτουργία τους. Επιμέρους λεπτομέρειες του σχεδίου δεν έχουν αποσαφηνιστεί, ωστόσο, αξιωματούχοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισαν χθες στην «Κ» ότι «η αλλαγή στο καθεστώς λειτουργίας των κέντρων αποτελεί ειλημμένη πολιτική απόφαση».

Πάντως, σε εισήγησή της προς τον νέο πολιτικό προϊστάμενο του υπουργείου Γιάννη Πανούση, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. τάχθηκε υπέρ της παραχώρησης της αρμοδιότητας των Κέντρων στο νέο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. «Η απόφαση της νέας κυβέρνησης κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Το ίδιο μοντέλο εφαρμόζεται στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε.», σχολίασε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Στη διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης αναφέρθηκε χθες από το βήμα της Βουλής ο κ. Πανούσης. Πρόθεση της νέας κυβέρνησης, είπε, είναι να καταργηθεί άμεσα η υπουργική απόφαση που επέτρεπε την παράταση πέραν του 18μήνου της κράτησης των παράτυπων μεταναστών.”

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/02/10/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%b1-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%cf%89%ce%bd-%ce%ba%cf%81%ce%ac%cf%84/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.