στη φυλακή ο Άκης της Κύπρου

Όπως και στην Ελλάδα με τη φυλάκιση Τσοχατζόπουλου, έτσι και στην Κύπρο για τα “μάτια του κόσμου” φυλακίζουν κάποιους πρώην αξιωματούχους του κράτους προκειμένου να τη γλιτώσουν οι περισσότεροι. Έτσι, λοιπόν, φυλακίστηκε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης όπως και οι συγκατηγορούμενοί του για την υπόθεση διακίνησης παράνομων αμοιβών από την αγορά ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR M1 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου. Εξάλλου σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα, από τη Λίστα Φαλτσιάνι θα ζητηθούν από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου της κυπριακής Βουλής Δημήτρη Συλλούρη τα ονόματα των Κυπρίων της περιβόητης λίστας που ενέχονται στο σκάνδαλο. “Σύμφωνα με τα στοιχεία, υπάρχουν 308 πελάτες της HSBC που έχουν σχέση με την Κύπρο. Από αυτούς τους πελάτες, το 25% έχει είτε κυπριακό διαβατήριο είτε πρόκειται για Κύπριους υπηκόους. Οι δε τραπεζικοί λογαριασμοί που ανοίχτηκαν από το 1969 μέχρι το 2006 και ανέρχονται στους 553”.

Ένοχος ο Ντίνος Μιχαηλίδης για τις μίζες Τσοχατζόπουλου

“Έπειτα από πολύμηνη διαδικασία, που ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, το δικαστήριο εξέδωσε την απόφασή του επί της ενοχής των κατηγορουμένων, υιοθετώντας ανάλογη εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση. Συγκεκριμένα, η εισαγγελική λειτουργός ανέφερε πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι κατηγορούμενοι τέλεσαν τις πράξεις που τους αποδίδονται». Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι διευκόλυναν τη διακίνηση μεγάλου χρηματικού ποσού εκατομμυρίων ευρώ προερχόμενων από τον καταζητούμενο συγκατηγορούμενό τους, Αλ Ζαγιάντ, τα οποία μέσω υπεράκτιων εταιριών και λογαριασμών είχαν τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Εκτός του Ντίνου Μιχαηλίδη, κατηγορούμενος είναι ο Μιχάλης Μιχαηλίδης, γιος του πρώην υπουργού, ο καταζητούμενος επιχειρηματίας Φουάντ αλ Ζαγιάντ, ο πρώην νομικός σύμβουλος του ελληνικού κράτους, Αναστάσιος Σοφός και η σύζυγός του, Μαρία Σοφού.”

ΠΗΓΗ

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/02/11/%cf%83%cf%84%ce%b7-%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%ce%bf-%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%cf%8d%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%85/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.