Είναι η Λιβύη το επόμενο θέατρο επιχειρήσεων της Δύσης;

Αυξάνεται ο αριθμός των περιοχών που ανακυρήσσονται θέατρα επιχειρήσεων πολέμου. Πρόκειται για περιοχές που έσκασε μύτη, το ΙΚΙΛ, γέννημα του ευρωαμερικανικού επεκτατισμού, περιοχές όπως το Ιράκ και η Συρία οι οποίες έζησαν τις πρόσφατες επιδόσεις ως επεμβάσεις σωτηρίας των συμφερόντων τους. Η καμένη γη που άφησαν πίσω τους είναι αυτή στην οποία αναδύθηκε το ΙΚΙΛ το οποίο επεκτείνεται δραματικά.

Οι ευρωαμερικανικές εκστρατείες που θα πραγματοποιηθούν υπό το καθεστώς υπαρκτικών κρίσεων που απειλούν περεταίρω, βασίζονται στην έντονη προπαγάνδα με επιπτώσεις τόσο στο εσωτερικό τους όσο και στο εξωτερικό. Με το φόβο των επιθέσεων από΄τη μια οχυρώνονται στρατιωτικά απέναντι στον πληθυσμό τους περιορίζοντας δικαιώματα και δημιουργώντας ένα καθεστώς διαρκούς απειλής, και από την άλλη επεκτείνονται στο εξωτερικό παζαρεύοντας την καμένη γη, τα πετρέλαιά της και την μελλοντική της αποκατάσταση. Συμμάχους τους, έχουν αθύρματα-ντόπιους πολιτικούς με φόντο έναν φοβισμένο κόσμο που φεύγει όπως μπορεί. Ήδη μετράμε 3-4 εκατομμύρια σύριους πρόσφυγες και 2 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Λιβύη. Τον τελευταίο καιρό θαλασσοπνίγονται χιλιάδες άνθρωποι που φεύγουν άρον-άρον για τη Νότια Ευρώπη και ειδικά την Ιταλία. Για αυτό και η Ιταλία οχυρώνεται στρατιωτικά.

Είναι καιρός να μιλήσουν ξανά οι άνθρωποι.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/02/19/%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%bb%ce%b9%ce%b2%cf%8d%ce%b7-%cf%84%ce%bf-%ce%b5%cf%80%cf%8c%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf-%ce%b8%ce%ad%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%b9/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.