Ο Τοίχος-Το Ντουβάρι-Duvar

Το 1983 στη Γαλλία με τη βοήθεια του γαλλικού κράτους και παραγωγό τον Marin Karmitz, ο διάσημος Κούρδος σκηνοθέτης Yılmaz Güney γύρισε την ταινία «Ο Τοίχος» (Duvar-Le Mur), στην οποία καταγράφει αληθινές σκηνές-φρίκης από τις τουρκικές φυλακές.στην διάρκεια της στρατιωτικης χούντας. Ο δημιουργός της ταινίας Γιλµάζ Γκιουνέι (Yılmaz Güney) που εκτός από τη σκηνοθεσία, έγραψε και το σενάριο, ειχε δηλώσει : «Όλα όσα αφηγείται αυτή η ταινία είναι μνήμες αληθινών γεγονότων. Την αφιερώνω σ’ αυτούς, που µε αίμα, φωτιά και δάκρυα, αναζήτησαν το φως και το νερό μέσα στο σκοτάδι των τοίχων». Σ’ αυτήν την ταινία – ντοκουμέντο του Γκιουνέι, κύριοι πρωταγωνιστές όπως είπε ο ίδιος, είναι τα παιδιά.

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιλμάζ Γκιουνέι o Τοίχος
Ο Γιλµάζ Γκιουνέι (Yılmaz Güney) ήταν παιδί του κουρδικού και του τουρκικού λαού. Ηταν και είναι ένας μύθος. Στον κινηματογράφο έφτιαξε μια δική του σχολή, στη ζωή ακολούθησε εκείνη τη σχολή που βγάζει αγωνιστές.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/02/22/%ce%bf-%cf%84%ce%bf%ce%af%cf%87%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf-%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%b2%ce%ac%cf%81%ce%b9-duvar/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.