Αν επιχειρήσουν να απελευθερώσουν και το Χαλά Σουλτάν…

από την Ε/κ εφημερίδα Πολίτης

Ενθουσίασε για τα καλά τον Ταγίπ Έρντογαν η «νίκη» του τάφου του Σουλεϊμάν Σαχ στη Συρία. Τι νίκη ήταν αυτή, τι νίκη! Η εφημερίδα «Τζουμχουριέτ» έβαλε τον εξής οκτάστηλο πρωτοσέλιδο τίτλο: «Ψεύτικη νίκη… Ένδοξη εκκένωση!». Ο κύριος Ταγίπ συμφώνησε με το ISIS, λέει. Άνοιξαν δρόμο και οι Κούρδοι αντάρτες.

Δεν έλειπαν και οι δυνάμεις του συνασπισμού στην περιοχή, οι οποίες επέβλεπαν. Και ο τουρκικός στρατός εκκένωσε τον τάφο του Σουλεϊμάν Σαχ! Και μετέφερε τα σκευοφυλάκια που βρίσκονταν εκεί σε περιοχή που ελέγχουν οι Κούρδοι αντάρτες σε απόσταση 200 μέτρων! Η εφημερίδα «Independent» έγραψε ότι «Οι Τούρκοι συμφώνησαν με το ISIS». Σε αυτή τη συμφωνία συμπεριλήφθηκαν και οι Κούρδοι…

Αν στη Συρία υπάρχει ο τάφος του Σουλεϊμάν Σαχ, στην Κύπρο υπάρχει ο τάφος της Χαλά Σουλτάν. Θα θέλατε τώρα να κάνουν και γι’ αυτόν μια επιχείρηση μέσα στη μέθη της νίκης; Να εκκενώσουν και το Χαλά Σουλτάν; Επικεφαλής στην Τουρκία βρίσκεται ένας άνθρωπος που δεν είναι απρόβλεπτο τι θα κάνει. Ισλαμιστής. Φανατικός. Και το σημαντικότερο, είναι άνθρωπος ο οποίος συνεργάζεται με μιαν αιμοβόρα οργάνωση όπως το ISIS. Ο Μπασάρ Άσαντ είπε ότι «αν δεν το στήριζε και το βοηθούσε η Τουρκία, το ISIS δεν θα προχωρούσε τόσο πολύ». Αυτός είναι ο ουσιαστικός κίνδυνος και για εμάς. Το ISIS μεγάλωσε και ξαπλώθηκε για τα καλά. Στα χέρια του βρίσκεται σημαντικό τμήμα του Ιράκ και της Συρίας. Ακόμα και της Λιβύης. Εμφανίζονται και ασκούν επιρροή και στο Αφγανιστάν, στην Υεμένη και σε άλλες χώρες της περιοχής. Κάνει μυστικούς υπολογισμούς γι’ αυτές τις χώρες η Αμερική, η οποία έχει εξειδικευτεί στο να χρησιμοποιεί τέτοιες τρομοκρατικές χώρες. Γι’ αυτό εξέθρεψαν για χρόνια την Αλ Κάιντα. Τώρα ανέθεσαν στο ISIS την αποστολή της. Το ISIS λέει ότι «θα υψώσουμε τη σημαία του χαλιφάτου στο Βατικανό». Ο Ομπάμα λέει ότι ο αγώνας κατά του ISIS μπορεί να διαρκέσει πολλά χρόνια.

Μπορώ να πω άνετα ότι κατά τους προσεχείς μήνες και τα επόμενα χρόνια θα αναφέρεται και το όνομα της Κύπρου με το ISIS. Είμαστε και εμείς μέσα στην ίδια ζώνη. Και η Τουρκία, η οποία κατέχει την Κύπρο εδώ και σαράντα χρόνια, έχει πολύ στενές σχέσεις μαζί τους. Μήπως αυτή η κατάσταση δεν ανησυχεί κανέναν εδώ; Αν δεν ανησυχεί, σημαίνει ότι πάλι κοιμόμαστε βαθιά. Και θα ξυπνήσουμε ζαλισμένοι όταν ο κίνδυνος χτυπήσει την πόρτα μας. Αλλά θα είναι πολύ αργά. Η Κύπρος είναι εύκολη λεία για το ISIS. Ειδικά με τη στήριξη της Τουρκίας. Ένας στρατός 500 ατόμων του ISIS μπορεί να διαλύσει το νησί.
Κανένας από τους προεδρικούς μας υποψήφιους δεν αναφέρθηκε καθόλου στο ISIS μέχρι τώρα. Ουσιαστικά, δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τα τεκταινόμενα στην περιοχή μας. Μόνο στην Κύπρο αναφέρονται στις ομιλίες τους. Μάλιστα, όχι για ολόκληρη την Κύπρο. Μόνο για τη μισή. Σάμπως ούτε το ζήτημα Ισραήλ – Παλαιστίνης, ούτε και τα τεκταινόμενα στο Ιράκ, στη Συρία και στη Λιβύη μάς ενδιαφέρουν καθόλου. Σίγουρα δεν αντιλαμβάνονται καν ότι το Κυπριακό είναι πιο πολύ πρόβλημα της Μέσης Ανατολής, παρά πρόβλημα ανάμεσα στους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους. Δηλαδή, ενόσω δεν λύνονται τα προβλήματα στη Μέση Ανατολή, δεν θα λυθεί ούτε το Κυπριακό. Αυτός είναι ο ουσιαστικός λόγος για τον οποίο δεν έγινε καμία απολύτως αλλαγή στην Κύπρο παρά το γεγονός ότι ο κόσμος άλλαξε πολύ από το 1974 και εντεύθεν. Οι κυρίαρχες ξένες δυνάμεις στο νησί δεν βλέπουν εδώ κάτι που τις ενοχλεί. Δεν τις πονοκεφαλιάζει η Κύπρος.

Να παρακαλάτε να μην παρασυρθεί ο ήρωας του Σουλεϊμάν Σαχ, ο Έρντογαν, και να οργανώσει και μια εκστρατεία για το Χαλά Σουλτάν!

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Αν επιχειρήσουν να απελευθερώσουν και το Χαλά Σουλτάν…

Με τον Σενέρ Λεβέντ

25/02/2015

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/02/26/%ce%b1%ce%bd-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%ae%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%85%ce%b8%ce%b5%cf%81%cf%8e%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%ba%ce%b1/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.