η ταπεινωμένη Σερβία δέχεται συμβουλές από το δήμιό της

Η ταπεινωμένη Σερβία δέχεται τον δήμιό της να της παραδίδει μαθήματα καλής συμπεριφοράς. Η Τόνι Μπλέρ, ένας από τους σφαγείς του σερβικού λαού έχει γίνει συμβουλάτορας της κυβέρνησης Βούτσιτς ο οποίος αν και υπουργός της πρώην Γιουγκοσλαβίας επί “ανθρωπιστικών” βομβαρδισμών, μετατράπηκε σε μια νύχτα σε φίλο του Μπλερ. “Το περασμένο καλοκαίρι, τα σερβικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο Τόνι Μπλερ επισκέφθηκε υπό μυστικότητα το Βελιγράδι και συναντήθηκε με τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Ο Σέρβος πρωθυπουργός δήλωσε, τότε, ότι σε δίωρη συνομιλία ζήτησε από τον κ. Μπλερ συγκεκριμένη βοήθεια στη διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της χώρας και ότι έλαβε διαβεβαίωση από τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας ότι “είναι έτοιμος με το κύρος και τις επαφές του να βοηθήσει τη σερβική κυβέρνηση”. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, η επαγγελματική συμφωνία Μπλερ – Βούτσιτς επιτεύχθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και από τότε, τους τελευταίους μήνες, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας επισκέπτεται συχνά τη σερβική πρωτεύουσα.”

Κανείς δεν μένει άνεργος. Θα έρθει ο καιρός που θα ακούσουμε το όνομα του Σαμαρά ή του Βενιζέλου να δίνουν διαλέξεις ή να γίνονται σύμβουλοι σε κάποια από τις πορτοκαλί “δημοκρατίες”. Δεν πάει και πολύς καιρός που ο Βενιζέλος είχε δηλώσει ότι μπορεί να βοηθήσει στις μεταρρυθμίσεις της Ουκρανίας. Να τι είχε δηλώσει στην επίσκεψή του στο Κίεβο, το Μάρτιο: “Η Ελλάδα είναι έτοιμη να δώσει μέσα από την εμπειρία της κρίσης που έχουμε ζήσει και ζούμε την τεχνογνωσία της και προς την Ουκρανία”. Κανείς δε μένει άνεργος από αυτά τα καθάρματα.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/02/26/%ce%b7-%cf%84%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%bd%cf%89%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b7-%cf%83%ce%b5%cf%81%ce%b2%ce%af%ce%b1-%ce%b4%ce%ad%cf%87%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.