Η Αίγυπτος κήρυξε τη Χαμάς, τρομοκρατική οργάνωση

Χτυπούν το σαμάρι για να πονέσει ο γάιδαρος; Αφορά την Τουρκία που ανέλαβε το παλιστινιακό ως δική της εργολαβία; Άφορά αυτό καθαυτό το ζήτημα της Αιγύπτου και της πιθανής μελλοντικής κατίσχυσης των αδελφών μουσουλμάνων; Πιθανόν και τα δυο αν προσθέσει κανείς και το νέο πεδίο φιλικών σχέσων μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου και στη μέση η Κύπρος.

Η Αίγυπτος κήρυξε τη Χαμάς των παλαιστινίων ως τρομοκρατική οργάνωση στο σύνολό της κι όχι μόνο τη στρατιωτική της πτέρυγα “Ιζ αντ Ντιν αλ Κασάμ” όπως πριν από λίγο καιρό σε δικαστήριο στο Κάιρο. “Η αιγυπτιακή κυβέρνηση, σε προσπάθειά της να εμποδίσει μέλη της Χαμάς να εισβάλουν στην Αίγυπτο, έχει καταστρέψει μέρος των σηράγγων που είχαν σκάψει στη Ράφα, στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας και έχει επεκτείνει τελευταία τη νεκρή ζώνη. Ο πρόεδρος της Αιγύπτου αλ Σίσι, εξέφρασε φόβους για τις σχέσεις των ισλαμιστών της Χαμάς με την αιγυπτιακή οργάνωση των «Αδελφών Μουσουλμάνων», και για το ότι η Χαμάς προμηθεύει όπλα και πυρομαχικά σε τζιχαντιστές στη χερσόνησο του Σινά.” καταλήγει το δημοσίευμα.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/03/01/%ce%b7-%ce%b1%ce%af%ce%b3%cf%85%cf%80%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%ae%cf%81%cf%85%ce%be%ce%b5-%cf%84%ce%b7-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%ac%cf%82-%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%bf%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.