Άμεση ενημέρωση σε σχέση με το κίνημα του νερού στην Ιρλανδία από το Workers Solidarity Movement.

Σε παλαιότερες αναρτήσεις μας έχουμε ασχοληθεί με το κίνημα ενάντια στους μετρητές νερού στην Ιρλανδία και την επιχειρούμενη καταστολή από την κυβέρνηση (εδώ, εδώ και εδώ).

Παρ’ όλο το χλευασμό, προς το κίνημα, από τα κόμματα της συγκυβέρνησης και τα ΜΜΕ τους και παρά το κύμα καταστολής που έχει εξαπολύσει το κράτος, τα μέλη του κινήματος δυναμώνουν τον αγώνα για την κατάργηση του μέτρου τοποθέτησης μετρητών νερού που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ιδιωτικοποιήσεις.
Η ανακοίνωση του Workers Solidarity Movement έχει ως εξής:
“Η Joan Burton έχει αποκλειστεί ξανά από διαδηλωτές για το νερό, αυτή τη φορά στο Clondalkin. Κατάφερε να τρυπώσει στο κτήριο το πρωί όταν μόλις 30 διαδηλωτές βρίσκονταν στην περιοχή αλλά αυτή τη στιγμή έιναι αποκλεισμένη μέσα στο κτήριο.
Ένα παλαιότερο αντίστοιχο συμβάν στο Jobstown, πριν τα Χριστούγεννα, είχε ως αποτέλεσμα τις εκδικητικές διώξεις 23 ακτιβιστών του κινήματως ενάντια στους μετρητές νερού. Συμμορίες 6-10 αστυνομικών έκαναν συλλήψεις, οι συλληφθέντες ανακρίθηκαν για ώρες και τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να ασκηθούν διώξεις. Αν το Labour Party ήλπιζε ότι αυτό θα τρομάξει άλλους από το να διαδηλώνουν ενάντια στους βουλευτές, στο μέλλον πρέπει να είναι πολύ απογοητευμένοι”.
Το Workers Solidarity Movement θα ενημερώνει για την εξέλιξη της υπόθεσης στο https://www.facebook.com/WorkersSolidarityMovement?fref=nf

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/03/04/%ce%ac%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%b7-%ce%b5%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%83%ce%b5-%cf%83%cf%87%ce%ad%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%cf%84/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.