εξώσεις από καταλήψεις στέγης στην Ιταλία

 

του ρεμπέλιαν από το ιντιμέντια

Στα πλαίσια της εκστρατείας προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την έγκριση του νέου περιφερειακού νόμου για τη στέγαση, η δυνάμεις καταστολής της Φλωρεντίας επιτέθηκαν και εκκένωσαν δύο καταλήψεις στέγης  εχθές 4 Μάρτη, αφήνοντας στον δρόμο 150 άτομα εκ των οποίων τα 30 περίπου είναι ανήλικα παιδιά.

 

"Dopo lo sgombero dell'occupazione di via benedetto Marcello la polizia sta occupando militarmente via baracca con più di cento agenti. SGOMBERATA ANCHE L O  OCCUPAZIONE DI VIA BARACCA 18 E LO SPAZIO POPOLARR KOBANE. OGGI ALLE 18 CORTEO IN PIAZZA MEDAGLIE D'ORO. PAGHERETE CARO!"

Νωρίς  το πρωί της Τετάρτης, η αστυνομία κινητοποίησε μεγάλο αριθμό ανδρών ενάντια πρώτα της κατάληψης στέγης στη Via Benedetto Marcello-και Toselli και στην συνέχεια  ενάντια της κατάληψης της Via Baracca.  12  αστυνομικά οχήματα απέκλεισαν τον  δρόμο και από τις δύο κατευθύνσεις, και οι μπάτσοι προχώρησαν στην εκκένωση του κτίριου που βρίσκεται στον αριθμό 18 στον εν λόγω δρόμο, ένα κτήριο που είχε καταληφθεί από το περασμένο καλοκαίρι και που  φιλοξενούσε εκτός των κατοίκων του επίσης ένα κοινωνικό κέντρο  αγώνα. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης της κατάληψης της Via Baracca οι καταληψίες προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό ενώ η αντίσταση διήρκησε αρκετή ώρα.

Φωτογραφία του χρήστη World Riots 24/h.
Φωτογραφία του χρήστη World Riots 24/h.

 

 

Το τι συνέβη την Τετάρτη 5/3 αντιπροσωπεύει μια πολιτική επίθεση που υλοποιήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα της Φλωρεντίας, και στόχο έχει τα κέντρα αντίστασης και την ανακοπή της ανάπτυξης των αγώνων για το δικαίωμα στην στέγη.

Αμέσως μετά την εκκένωση των δύο καταλήψεων πραγματοποιήθηκε πορεία αλληλέγγυων η οποία εξελίχθηκε σε συγκρούσεις με τους διαδηλωτές να επιτίθενται ενάντια στα γραφεία του Δημοκρατικού κόμματος.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/03/06/%ce%b5%ce%be%cf%8e%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%ad%ce%b3%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b9%cf%84/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.