στο γκρεμό το κυβέρνηση Ραχόι στην Ισπανία

Ο αρχιτέκτονας Gonzalo Urquijo (αριστερά) με τον Ραχόι τον Λουίς Μπάρθενας και τον τότε Γ.Γ. του κόμματος. Ο Urquijo λέγεται ότι πληρώθηκε με μαύρα χρήματα για την ανακαίνιση του αρχηγείου του κόμματος. | El Pais

Το καθεστώς Ραχόι στην ισπανία βρίσκεται σε κάθετη πτώση. Η αποκάλυψη σκανδάλων στα οποία εμπλέκονται 40 στελέχη του κυβερνώντος κόμματος της Ισπανίας, αλλά και δήμαρχοι, περιφερειακοί σύμβουλοι και βουλευτές είναι μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις διαφθοράς στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

“Η ιστορία, γνωστή ως «υπόθεση Gurtel»  μπήκε στο μικροσπόπιο των διωκτικών αρχών από το 2007 και αφορά σε «δωροδοκίες έναντι κρατικών συμβολαίων» τόσο από τις κεντρικές αρχές, όσο και από τις περιφέρειες και τις Δημαρχίες, επί σειρά ετών.

Μεταξύ αυτών που παραπέμπονται είναι τρεις πρώην ταμίες του κυβερνώντος Λαικού Κόμματος – με πρώτο και καλύτερο τον Λουίς Μπάρθενας – η πρώην υπουργός Υγείας Ανα Μάτο, που παραμένει βουλευτής και βεβαίως ο επιχειρηματίας που θεωρείται και ο αρχηγός αυτού του κυκλώματος διαφθοράς, ο Φρανσίσκο Κορέο.

Κατηγορούμενο είναι και το ίδιο το Λαικό Κόμμα, επειδή σύμφωνα με το κατηγορητήριο επωφελήθηκε από τις συναλλαγές και το οποίο έχει κληθεί να καταβάλει εγγύηση 245.492 ευρώ και θα πρέπει να ορίσει κάποιον για να το εκπροσωπήσει στο δικαστήριο. Την μεγαλύτερη εγγύηση καλείται να καταβάλει ο βασικός πρωταγωνιστής Μπάρθενας- περίπου 89 εκατομμύρια ευρώ- η σύζυγός του Ροζαλία Ιγλέσιας πρέπει να πληρώσει 22 εκατομμύρια, ενώ ο επιχειρηματίας Κορέο, θα καταβάλει εγγύηση 60 εκατομμυρίων. Το συνολικό ποσό των εγγυήσεων, σύμφωνα με την δικαστική απόφαση φθάνει τα 450 εκατομμύρια ευρώ”.

Έργο που έχει ξαναπαιχτεί στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στις ΗΠΑ και σε όλον τον ανεπτυγμένο δυτικό κόσμο που φημίζεται για τον πολιτικό πολιτισμό του. Όσο πιο φημισμένος είναι τόσο και πιο αχόρταγος.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/03/06/%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b5%ce%bc%cf%8c-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%cf%85%ce%b2%ce%ad%cf%81%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%81%ce%b1%cf%87%cf%8c%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b9%cf%83%cf%80/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.