για το κουρδικό

Φαίνεται ότι το ζήτημα της “ειρήνευσης” του κουρδικού λαού με το τουρκικό κράτος δεν είναι μια απλή υπόθεση. Πιθανόν η κίνηση Οτζαλάν η οποία βρίσκεται σε συνέχεια άλλων κινήσεων να αποσκοπεί στη διεθνοποίηση της πολιτικής λύσης για το κουρδικό ζήτημα αλλά μνημόνια που έχουν υπογραφτεί προβλέπουν και δομικές αλλαγές στην Τουρκία, γεγονός που καθιστά αμφίβολη μια εξέλιξη έτσι όπως επιθυμεί η τουρκική κυβέρνηση:

“Ο Τζεμίλ Μπαγίκ είπε ότι το κουρδικό ζήτημα πρέπει να τεθεί ως το κύριο θέμα των κοινών συζητήσεων στο πλαίσιο που γίνονται για τον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας.

Αναφερόμενος σε μια συμφωνία που είχε προταθεί από τον Κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, δήλωσε ότι «το άρθρο 10 της συμφωνίας αυτής προβλέπει τον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας και τη λύση του κουρδικού προβλήματος. Αυτό λέει το έγγραφο. Τον περασμένο Νοέμβριο ο κούρδος ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν πρόσφερε ένα σχέδιο, από αυτό, δεν μπορεί να αφαιρεθούν λέξεις ή να γίνει διαχωρισμός του εγγράφου. Το έγγραφο είναι ένα ενιαίο σχέδιο».

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/03/07/%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b4%ce%b9%ce%ba%cf%8c/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.