επίσκεψη του ΔΝΤ στην Αλβανία

Αλωνίζει στα βαλκάνια το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα. Τα “καθυστερημένα” Βαλκάνια είναι μια θαυμάσια περιοχή από τη μια για επενδύσεις εφόσον έχει καθαριστεί το έδαφος από τομείς που δεν έχουν περάσει ακόμα στα χέρια των αετονύχηδων και από την άλλη γίνονται ένα έδαφος στρατιωτικών προγεφυρωμάτων για την επέκταση της Δύσης. Η συγκυρία της Ουκρανίας δεν είναι ίσως παρά η αρχή. Χθες το ΔΝΤ επισκέφτηκε την Αλβανία για να δει το πώς δουλεύει η οικονομία της: “Ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Αλβανία Ναντίμ Ιλάχι, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη θα εξετάσουν τα δημοσιονομικά στοιχεία… Επίσης, στο επίκεντρο των συναντήσεων αναμένεται να βρεθεί το θέμα του χρέους και η στρατηγική διαχείρισής του. Στην ατζέντα των συναντήσεων της αποστολής του ΔΝΤ στα Τίρανα περιλαμβάνονται αυτές με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Αλβανίας Γκέντι Σέικο, τον υπουργό Οικονομικών Σκελκίμ Τσάνι και Οικονομίας Αρμπέν Αχμετάι.”

Σο μεταξύ η χώρα με πολλές επιστροφές μεταναστών μαστίζεται από την ανεργία. Όμως η κυβερνηση έχει το χαβά της και μιλάει για βελτίωση των ρυθμών ανάπτυξης της οικονομίας. “Η επέκταση της οικονομικής δραστηριότητας θα συνεχίσει να βασίζεται, σε μεγάλο βαθμό, από την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα… κύριος ευεργέτης και τη νέα χρονιά θα είναι ο ιδιωτικός τομέας. Ο Διοικητής της Τράπεζας της Αλβανίας, Γκέντι Σέικο, δήλωσε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της αλβανικής οικονομίας βελτιώθηκε κατά το 2014”.

Όταν σταματούν οι άνθρωποι μιλούν οι αριθμοί.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/03/07/%ce%b5%cf%80%ce%af%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%88%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%bd%cf%84-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%bb%ce%b2%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.